24.3 °C, 1.6 m/s, 72.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsBasketbolistes Baltijas līgā izcīna 4. vietu
Basketbolistes Baltijas līgā izcīna 4. vietu
23/02/2020

Jelgavas sieviešu basketbola komanda “Jelgava/BJSS” “Douglas” Baltijas Basketbola līgas Starptautiskajā grupā izcīnījusi 4. vietu.

Starptautiskajā grupā sacentās septiņas komandas – sešas no Latvijas un viena no Igaunijas. Jelgavas basketbolistes regulāro čempionātu noslēdza 4. pozīcijā un iekļuva “final four”, tādējādi izpildot pirms sezonas izvirzīto mērķi un iegūstot tiesības cīnīties par medaļām.

 

“Final four” norisinājās 22. un 23. februārī Daugavpils Olimpiskajā centrā. Pusfinālā jelgavnieces tikās ar komandu “BS Rīga /Juniores”. Ar rezultātu 55:64 jelgavnieces piedzīvoja zaudējumu, kas nozīmē – mūsu basketbolistēm būs jācīnās par bronzas godalgām. Cīņā par medaļām mūsu pretinieces bija “DU” basketbolistes, kuras ar guva panākumu ar rezultātu 77:69.

 

Pusfināla spēlē rezultatīvākā basketboliste mūsu komandā bija Viktorija Ivanova ar 19 gūtiem punktiem, kura bronzas spēlē guva 11 punktus. Savukārt bronzas spēlē rezultatīvākā ar “double-double” bija Diāna Dude, kura guva 14 punktus un izcīnīja 10 atlecošās bumbas. Jāpiebilst, ka arī pusfināla spēlē Diāna rādīja labu sniegumu, gūstot septiņus punktus un izcīnot 10 bumbas zem groziem.

 

Lai gan šogad Baltijas Basketbola līgas izspēles kārtība tika mainīta un nav korekti salīdzināt komandas sniegumu pērn un šajā sezonā, “Jelgava/BJSS” galvenais treneris Harijs Zelčs jau iepriekš norādīja, ka komanda ir progresējusi.

 

Nākamnedēļ jau sāksies Latvijas čempionāts, kurā piedalīsies deviņas Latvijas komandas – gan visas sešas “Douglas” Baltijas Basketbola līgas Starptautiskās grupas komandas, gan trīs “Douglas” Baltijas Basketbola līgas Elites grupas komandas. Komandas izspēlēs vienu apli, tiekoties katra ar katru. Jelgavas meitenēm pirmā spēle Latvijas čempionātā būs jau 25. februārī izbraukumā pret Saldus komandu, bet pēdējā spēle plānota 6. aprīlī Jelgavā pret “RSU”.

 

 

Foto: Raimonds Subatovičs