24.3 °C, 1.6 m/s, 72.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports3×3 basketbolisti iekļūst sešiniekā
3×3 basketbolisti iekļūst sešiniekā
24/02/2020

Nedēļas nogalē Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā aizvadīts 3×3 basketbola Vienotās līgas trešais posms. Abas Latvijas komandas, kurās spēlē arī Jelgavas basketbolisti, iekļuva sešiniekā.

Vienotajā līgā startē 12 komandas, kas aizvada piecus posmus. Starp šīm komandām ir arī divas Latvijas komandas – “Riga Ghetto” ar jelgavnieku Edgaru Krūmiņu sastāvā un “Ventspils Ghetto” ar diviem BK “Jelgava/LLU” spēlētājiem Armandu Seņkānu un Armandu Ginteru sastāvā.

Turnīra trešajā posmā abās Latvijas komandās bija izmaiņas ierastajā sastāvā, jo kāds no spēlētājiem bija guvis savainojumu. E.Krūmiņa komandai pievienojās Nils Ozoliņš, kurš turnīra gaitā guva traumu un atstāja komandu trijatā. “Apakšgrupā abas spēles uzvarējām, bet ceturtdaļfinālā, spēlējot trijatā, pietrūka spēka. Zaudējām ar 15:20 Krievijas komandai “Inanomo”,” stāsta E.Krūmiņš. Viņa komanda šajā posmā izcīnīja 6. vietu.

Savukārt 5. vietu turnīrā ieguva otra Latvijas komanda. Šoreiz uz Sanktpēterburgu gan nebija devies A.Ginters, viņu aizstāja Mārtiņš Rozenbergs. Arī šī komanda apakšgrupā abas spēles uzvarēja, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 20:21 piekāpās Serbijas komandai “Old town”.

Nosakot komandu izkārtojumu turnīra tabulā, tiek ņemts vērā gūto punktu skaits. Tā kā Armanda komanda trīs spēlēs bija iemetusi par vienu punktu vairāk nekā Edgara komanda – 60 –, tā kopvērtējumā ierindojās vietu augstāk.

Jāatgādina, ka “Riga Ghetto” pirmajā posmā izcīnīja 5. vietu, otrajā posmā – 2. vietu. Savukārt “Ventspils Ghetto” pirmajā posmā izcīnīja 3. vietu, otrajā posmā – 10. vietu.

Ceturtais turnīra posms notiks 11. un 12. martā.

Foto: Instagram.com/unitedleague3x3 un no A.Seņkāna personīgā arhīva