25.3 °C, 4.3 m/s, 48.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbībaPašmāju ražotājus aicina sūtīt pieteikumus vietējās pārtikas sistēmas katalogam
Pašmāju ražotājus aicina sūtīt pieteikumus vietējās pārtikas sistēmas katalogam
09/04/2020

Pagājušajā gadā izveidots Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra katalogs www.novadagarsa.lv, kurā vienuviet apkopoti Latvijas mazie ražotāji, mājražotāji un ar laiku pievienoti tiks arī ēdinātāji, tādējādi ļaujot iepazīt pašmāju ražotājus un viņu piedāvājumu. Šobrīd katalogā apkopoti 485 ražotāji no visas Latvijas, un pieteikties iekļaušanai tajā aicināti arvien jauni pašmāju pārtikas ražotāji.

Galvenais kritērijs, lai ražotājs tiktu iekļauts katalogā ir, ka tā piedāvātā produkcija tapusi, izmantojot vismaz 70 procentu vietējas izcelsmes izejvielu, kas izaudzēta pašu saimniecībā vai iegādāta no cita pašmāju ražotāja. Katalogā rodama informācija par bioloģiskajiem un integrētajiem ražotājiem, kā arī tiem, kuriem piešķirtas kvalitātes zīmes – “Zaļā karotīte” un “GLOBALG.A.P”. Pašlaik katalogā apkopotas teju 500 saimniecības un to saraksts tiek papildināts katru dienu. Pašmāju ražotāju vidū iekļauta arī Jelgavas saldumu ražotne “Karameļu darbnīca”.

 

Mājražotāji, pārstrādātāji un zemnieki aicināti sūtīt pieteikumus ar vēlmi piedalīties kataloga papildināšanā uz e-pastu: novadagarsa@llkc.lv.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija: Zemkopības ministrijas nozares portāls