24.3 °C, 3.2 m/s, 69.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsBasketbolisti sezonu noslēdz kā LBL2 Rietumu grupas uzvarētāji
Basketbolisti sezonu noslēdz kā LBL2 Rietumu grupas uzvarētāji
09/04/2020

Tā kā Latvijas valdība pagarinājusi ārkārtējo situāciju valstī līdz 12. maijam, Latvijas Basketbola savienības valde, ņemot vērā klubu viedokli, 9. aprīlī nolēma atcelt “Ramirent” Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. un 3. divīzijas izslēgšanas turnīrus. Tas nozīmē, ka BK “Jelgava/LLU” un komandai “Jelgava/BJSS” sezona oficiāli noslēgusies.

Šogad netiks noteikti LBL2 un LBL3 čempioni. Tāpat komandas netiks sarindotas vienotā turnīra tabulā, bet uzvarētāji tiks noteikti katrā no apakšgrupām pēc regulārā čempionāta rezultātiem.

 

Līdz ar to BK “Jelgava/LLU”  šosezon ir LBL2 Rietumu grupas uzvarētāji 11 komandu konkurencē. Mūsu komanda regulārajā čempionātā aizvadīja 20 spēles, izcīnot 17 uzvaras un piedzīvojot trīs zaudējumus. BK “Jelgava/LLU” sastāvā rezultatīvākais aizvadītajā sezonā ar vidēji spēlē gūtiem 20,2 punktiem bija Armands Seņkāns, kurš bijis arī labākais cīnītājs zem groziem – viņš vidēji spēlē izcīnījis 10,9 atlēcošās bumbas. Labākais piespēļu dalītājs mūsu komandā bija Kalvis Krūmiņš, kurš vidēji spēlē atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt bloķēto metienu un pārķerto bumbu ziņā līderis bija Armands Ginters ar 0,5 blokiem un 1,4 pārķertām bumbām vidēji spēlē.

 

Savukārt komanda “Jelgava/BJSS” LBL3 Rietumu grupā pēc regulārā čempionāta ieņem 8. vietu 12 komandu konkurencē. Mūsu komanda izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja 15 zaudējumus. Rezultatīvākais spēlētājs komandā ar vidēji 19,6 punktiem spēlē šosezon bija Rimants Eņģelis, labākais cīnītājs zem groziem – Toms Truksnis ar vidēji spēlē izcīnītām 11,5 atlēcošajām bumbām, savukārt labākais piespēlētājs bija Roberts Grīnbergs ar 3,7 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs