23.7 °C, 4.8 m/s, 52.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmeTurpina slēgt reģionālo autobusu reisus; iedzīvotāji aicināti pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu
Turpina slēgt reģionālo autobusu reisus; iedzīvotāji aicināti pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu
14/04/2020

Ņemot vērā to, ka reģionālo maršrutu autobusos vienā dienā pārvadāto pasažieru skaits kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas ir krities par nepilniem 22 tūkstošiem jeb 46 procentiem, valsts SIA “Autotransporta direkcija” no 14. aprīļa turpina samazināt autobusu reisu skaitu. Šīs izmaiņas skars starppilsētu maršrutus, tostarp virzienā no un uz Jelgavu. Iedzīvotāji tiek aicināti pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu mājaslapā www.atd.lv sadaļā “Kustības saraksti” vai portālā 1188.lv.

“Pēdējās nedēļas laikā redzam, ka liela daļa iedzīvotāju atsaucas aicinājumam neizmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus, paliekot mājās vai izvēloties citu pārvietošanās veidu. Tomēr tiem, kuriem šādas iespējas nav, vēlos atgādināt, ka pārvadātāji ir darījuši daudz, lai brauciens autobusos un vilcienos būtu maksimāli drošs. Tāpat vēlos kliedēt satraukumu par transporta pieejamību, norādot, ka regulāri sabiedriskā transporta pakalpojumi tiks nodrošināti arī turpmāk. Šobrīd mēs strādājam pie to reisu slēgšanas, kuros pasažieru nav vai to skaits ir bijis mazāks par diviem trim cilvēkiem. Izvērtējot maršrutu tīklu, tiek ņemts vērā arī tas, cik daudz reisu ir konkrētajā maršrutā, vai pastāv citas alternatīvas, kā tikt līdz galamērķim, un tamlīdzīgi. Noteikti netiks slēgts vienīgais reiss, ar kuru iedzīvotāji var nokļūt novada centrā. Tāpat nepieciešamības gadījumā esam gatavi operatīvi reaģēt un reisus atjaunot,” uzsver Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš. 

 

Autotransporta direkcija informē, ka starppilsētu maršrutos vērojams būtisks pasažieru skaita kritums, jo iedzīvotāji izvēlas nebraukt uz Rīgu vai citām Latvijas pilsētām, ja vien brauciena mērķis nav saistīts ar darbu. Plānots, ka tuvāko dienu laikā tiks slēgti arī vairāki reisi, kas tiek izpildīti nedēļas nogalēs, jo līdz ar ārkārtējās situācijas ieviešanu ir mainījušies iedzīvotāju braukšanas paradumi.

 

Jāpiebilst, ka uz ārkārtējās situācijas laiku – līdz 12. maijam SIA “Jelgavas autobusu parks” (JAP) slēdzis 24 mikroautobusu reisus uz Rīgu un atpakaļ. Ar precīzu slēgto reisu sarakstu var iepazīties ŠEIT.

 

Tāpat jāņem vērā, ka līdz 12. maijam ir atcelti četri vilcienu reisi Jelgavas virzienā. Nekursē vilciens Nr.6707, kas no Rīgas izbrauc pulksten 6.45, bet Jelgavā pienāk pulksten 7.22; vilciens Nr.6725, kas no Rīgas izbrauc pulksten 15.17, bet Jelgavā pienāk pulksten 16.01; vilciens Nr.6714, kas no Jelgavas izbrauc pulksten 7.59, bet Rīgas stacijā pienāk pulksten 8.38; vilciens Nr.6732, kas no Jelgavas izbrauc pulksten 16.30 un Rīgā pienāk pulksten 17.14.

 

Bet, ievērojot Satiksmes ministrijas noteiktos piesardzības pasākumus sabiedriskajā transportā, JAP maršrutā Jelgava–Rīga–Jelgava 18 reisos mikroautobusu ir aizstājusi ar lielas ietilpības autobusu. Ar reisiem, kuros mikroautobuss aizstāts ar autobusu, var iepazīties ŠEIT.

 

Taču pasažieriem jāņem vērā, ka uz pusi samazināts sabiedriskajā transportā uzņemamo pasažieru skaits: mikroautobusā tiek uzņemti tikai astoņi pasažieri, bet lielas ietilpības autobusā – 20, turklāt autobusā pasažieri var ieņemt tikai katru otro sēdvietu. Tās izkārtotas pamīšus, lai veidotos lielāka distance, un vietās, kur nedrīkst sēdēt, ir izvietots informatīvs paziņojums.

 

Pasažieru pārvadātāji aicina iedzīvotājus izvērtēt katra brauciena nepieciešamību sabiedriskajā transportā un ārkārtējās situācijas laikā izvēlēties citas pārvietošanās alternatīvas. Tomēr, ja šādas iespējas nav, lūgums pirms brauciena pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu, jo tuvāko dienu laikā izmaiņas reģionālajā maršrutu tīklā tiks veiktas pakāpeniski, kā arī ievērot instrukcijas sabiedriskajā transportā un neieņemt iezīmētās sēdvietas.

 

Tāpat pasažieri, lai mazinātu Covid-19 izplatību, aicināti biļetes iegādāties jau iepriekš internetā, vai par biļeti norēķināties ar bezskaidras naudas līdzekļiem.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē