16.4 °C, 4.4 m/s, 83.6 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaBibliotēka piedāvā iknedēļas e-resursu apkopojumu
Bibliotēka piedāvā iknedēļas e-resursu apkopojumu
20/04/2020

Jau ceturto nedēļu Jelgavas pilsētas bibliotēka savā mājaslapā piedāvā bibliotēkas darbinieku veiktu apkopojumu ar dažādiem e-resursiem, kuri pieejami ikvienam, lai no mājām varētu gūt gan jaunas zināšanas un apgūt dažādas prasmes, gan izklaidēties.

Līdz 31. maijam projekts “Muse” un izdevniecība “Johns Hopkins University Press” piedāvā brīvu piekļuvi 1400 grāmatām un 97 nosaukumu žurnāliem, ko īpaši novērtēs studējošie un pedagogi, kas meklē kvalitatīvus un uzticamus informācijas avotus. Tāpat kā izzinošs mācību resurss var kalpot Tehnoloģiju pārneses centra “Fruit Tech Centre” mācību filmas augļkopjiem, kā arī Rīgas jauno tehniķu centra Dabaszinību skolā izstrādāts pavasara augu noteicējs. Laiks, kas jāpavada mājās, var kalpot arī kā aizsākums sava dzimtas koka pētniecībai. Tam talkā var nākt Latvijas Nacionālā arhīva datu bāze “Raduraksti”kuras lietošana aprakstīta ŠEIT.

 

Dāžadas izstādes un tūres šajā laikā piedāvā gan muzeji, gan vēsturiskas vietas Latvijā. Ikviens, neizejot no mājas var virutāli izstaigāt Rundāles pili virtuāli, kā arī paviesoties Imanta Ziedoņa muzejā “Dzirnakmeņi”Aicinot cilvēkus palikt mājās, koncertus piedāvā arī pasaules līmeņa izpildītāji, tostarp Andrea Bočelli, piedāvājot tiešsaistē noskatīties īpašu koncerts Milānas domā.

 

Mudinot mājās palikt bērnus un jauniešus, arvien vairāk tiek rīkoti arī dažādi radošo darbu konkursi. Tā Jelgavas pilsētas bibliotēka informē par patriotiskās dzejas konkurss 5.-12. klašu skolēniem “Latvija, cik daudz Tev vēlos teikt!”, kurā darbus var iesūtīt vēl līdz 30. aprīlim, kā arī Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes organizēto dzejoļu konkursu 5–15 gadus veciem bērniem un pusaudžiem, kurā darbu iesniegšana ilgs līdz 20. maijam. Radoši 7-15 gadus veci bērni tāpat aicināti piedalīties mākslas darbu konkursā “Papīrpasakas”, kas norisināsies līdz 14. maijam.

 

Bibliotēkas iknedēļas atradumos minēti arī citi e-resursi, kas var kalpot kā izzinošs vai izklaidējošs laika pavadīšanas veids kā bērniem, tā pieaugušajiem. Pilns saraksts ar nedēļas atradumiem pieejams ŠEIT. Turpat atrodamas saites arī uz iepriekšējo nedēļu e-resursu sarakstiem.

 

 

Foto: Pixabay.com

 

Informācija: Jelgavas pilsētas bibliotēka