19.2 °C, 4.5 m/s, 87.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaSācies ugunsnedrošais laikposms mežos
Sācies ugunsnedrošais laikposms mežos
24/04/2020

No 24. aprīļa visā Latvijas valsts teritorijā ir noteikts meža ugunsnedrošā laikposma sākums. Lai mazinātu meža ugunsgrēku izcelšanās iespējas, Ministru kabineta noteikumos Nr.238 “Ugunsdrošības noteikumi” ir noteikti aizliegumi un ierobežojumi, par kuru neievērošanu var piemērot administratīvo, civiltiesisko un arī kriminālatbildību.

Uzturoties Jelgavas pilsētas pašvaldības mežos ugunsnedrošajā laikposmā ir aizliegts kurināt ugunskurus (izņemot īpaši ierīkotas vietas, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas), nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus un citus priekšmetus, braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, izņemot gadījumus, ja tas nepieciešams ugunsgrēka dzēšanai, palīdzības sniegšanai nelaimes gadījumos, meža apsaimniekošanai un inženiertīklu uzturēšanai vai to avāriju novēršanai.

 

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju ir palielinājies arī pilsētas mežu apmeklētāju skaits, kas dodas pastaigās dabā, baudot klusumu un svaigu gaisu. Lai izvairītos no bīstamām un nepatīkamām situācijām, pilsētas mežos atļauts pārvietoties tikai kājām un braucot ar velosipēdu, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus. Mehāniskie transporta līdzekļi (automašīnas, kvadricikli, motocikli) rada troksni, kas traucē atpūtai, un izdangā meža ceļus un takas, radot ceļu seguma bojājumus.

 

Pamanot iespējamu uguns izcelšanos pilsētas mežos, aicinām nekavējoties informēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, zvanot pa tālruni 112.

 

Valsts meža dienesta informācija.

 

 

Foto: pixabay.com