18.7 °C, 1.9 m/s, 91.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaTrešdien Jelgavā notiks Donoru diena; donorus pieņems pēc iepriekšēja pieraksta
Trešdien Jelgavā notiks Donoru diena; donorus pieņems pēc iepriekšēja pieraksta
02/05/2020

6. maijā no pulksten 10 līdz 14 Jelgavas novada domē Pasta ielā 37 notiks Donoru diena. Donoriem, lai veiktu asins nodošanu, iepriekš ir jāpierakstās, zvanot Valsts asinsdonoru centram (VADC) pa tālruni 29475216.

“Šajā sarežģītajā laikā katrs iedzīvotājs, kurš ir pilnīgi pārliecināts par savu veselības stāvokli, ir ļoti gaidīts, lai kopā varam palīdzēt nelaimē nonākušajiem, kam nepieciešamas asinis – viena ziedotā asins deva var palīdzēt pat trīs cilvēkiem. Ievērojot visus drošības pasākumus, asins ziedošana nav uzskatāma par masu pulcēšanās pasākumu, bet ir atbalstāma un veicināma,” uzsver VADC.

 

Ārkārtējās situācijas laikā ārstniecības iestāžu darbs nav apturēts, pacientus turpina ārstēt pēc nelaimes gadījumiem, traumām un citām smagām saslimšanām, tāpēc slimnīcu pieprasījums pēc asins komponentiem nav mazinājies.

 

VADC uzsver: visās ziedošanas vietās tiek ievēroti pastiprināti piesardzības pasākumi, lai garantētu drošu vidi. VADC prioritāte šajā sarežģītajā periodā ir rūpēties gan par VADC personāla, gan donoru drošību, kā arī nodrošināt drošus asins komponentus slimnīcām.

 

Lai veiktu asins nodošanu Donoru dienā Jelgavas novada domē, iedzīvotājiem iepriekš ir jāpierakstās, lai zinātu konkrētu laiku, kurā viņam ir jāierodas asins noņemšanas punktā. Pierakstīties var pa tālruni 29475216.

 

Donoram obligāti līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un bankas konta numurs.

 

Jautājumu gadījumā donori ir aicināti sazināties ar VADC caur sociālo tīklu kontiem, mājaslapu www.vadc.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80000003 (darba dienās no pulksten 8.30 līdz 17).

 

 

Foto: publicitātes

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē