21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiPasta salā top smilšu skulptūru parks
Pasta salā top smilšu skulptūru parks
08/06/2020

No pirmdienas Pasta salā darbu uzsākuši mākslinieki, veidojot pirmos gaidāmā smilšu skulptūru parka darbus, kuros Jelgavas 755. jubilejas gadā atdzīvosies pilsētas vēsture. Smilšu skulptūru parks apmeklētājiem būs atvērts no 20. jūnija.

Pilsētas 755. jubilejas gadā izraudzīta īpaša smilšu skulptūru parka tēma – tikai par un ap Jelgavu, pilsētas lielākajām vērtībām un vēstures leģendām. Līdz ar nozīmīgo tēmu parka veidošanai izraudzīta mākslinieciskā koncepcija, kuru veidojis viens no Latvijas titulētākajiem un atzītākajiem skulptoriem Kārlis Īle.

 

Skulptūrās tiks aptverti dažādi Jelgavas vēstures notikumu periodi, sākot ar senajiem ziemeļbriežu medniekiem, seno zemgaļu apmetnēm Lielupes krastā, zobenbrāļu ordeni un hercogu Jēkabu, līdz pat pirmajai cukurfabrikai Latvijā, pilsētas lielajam ģerbonim un pazīstamajiem jelgavniekiem grupai “Prāta Vētra”.

 

Maija beigās Pasta salā tika uzsākta skulptūru tehnisko pamatņu sagatavošana un blietēšana, lai mākslinieki varētu uzsākt tēlniecības darbu izveidi. Pēc parka atvēršanas mākslinieki paralēli jau radītajām skulptūrām turpinās darbu pie tā papildināšanas ar jauniem tēlniecības brīnumiem, ļaujot ikvienam jelgavniekam un pilsētas viesim ielūkoties smilšu mākslas tapšanas procesā. Apmeklētājus skulptūru parks gaidīs sākot ar 20. jūniju un tas būs atvērts līdz pat oktobrim.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija: Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”