26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavniekiem panākumi “Junior Achievement” finanšu pratības konkursos
Jelgavniekiem panākumi “Junior Achievement” finanšu pratības konkursos
11/06/2020

Noslēdzies izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” un Latvijas Bankas organizētais finanšu pratības konkurss 1.–4. klašu skolēniem “Mana vārdnīciņa”, kā arī konkurss 5.–9. klašu skolēniem “Biznesa pasakas”. Konkursā “Biznesa pasakas” atzinību guvuši četru darbu autori no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, bet “Mana vārdnīciņa” – Jelgavas 4. sākumskolas skolniece.

“Junior Achievement Latvia” informē, ka mācību gada laikā konkursam “Mana vārdnīciņa” iesniegtas 236 finanšu terminu vārdnīcas no 43 Latvijas skolām. Konkursā tika vērtēti skolēnu skaidrojumi tādiem ekonomiskajiem jēdzieniem kā “darbs”, “alga”, “profesija”, “tirgus”, “cena”, “peļņa”, “ģimenes budžets”, “skolēnu mācību uzņēmums”, “Ēnu diena” un citiem. Būtiska bija gan skaidrotā termina izpratne, gan sniegtie papildu piemēri vai paskaidrojošie zīmējumi. Starp konkursa “Mana vārdnīciņa” laureātiem 3. un 4. klašu grupā nosaukta arī Jelgavas 4. sākumskolas skolniece Madara Joma (skolotāja Laura Joma).

 

Savukārt konkursam “Biznesa pasakas” šogad iesniegti 310 darbi no 44 izglītības iestādēm. Konkursa “Biznesa pasakas” vērtēšanas kritēriji bija pamatskolēnu ideju novatorisms un oriģinalitāte, kā arī finansiāli drosmīgākie darbi. Par labāko biznesa pasaku 7.-9. klašu konkurencē nosaukts Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēnu Aleksandras Freimanes un Markusa Brasava-Muižnieka darbs “Sniegbaltītes biznesa skola” (skolotāja Margita Jirgensone). Tāpat laureātu vidū ir Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēni Romena Popova, Katrīna Šrama, Elīna Drapija, Arīna Agejeva, Jevgeņija Aļeksova un Nikola Čeremisina.

 

Konkursu “Mana vārdnīciņa” vērtēja Latvijas Bankas speciālistu žūrijas komisija, bet konkursa “Biznesa pasakas” skolēnu darbus vērtēja pārstāvji no Latvijas Ekonomikas attīstības foruma, RTU Rīgas Biznesa skolas, AS “Latvijas valsts meži”, “Tallink Latvija”, izdevniecības “Dienas Mediji” un Latvijas Privāto vēsturisko ēku asociācijas. Tā kā konkurss šogad izpalika bez apbalvošanas ceremonijas, rīkotāji ar laureātiem sazināsies personīgi.

 

 

Foto: Pixabay.com

 

Informācija: “Junior Achievement Latvia”