21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiSvētās Trīsvienības baznīcas tornī notiks atvērtā ekskursija
Svētās Trīsvienības baznīcas tornī notiks atvērtā ekskursija
13/06/2020

Sestdien, 20. jūnijā, pulksten 11 apmeklētājiem būs iespēja iepazīt torņa ekspozīcijas kopā ar gidu bez papildu samaksas, vien iegādājoties biļeti Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa apskatei, informē Jelgavas reģionālajā Tūrisma centrā. Šī būs pirmā atvērtā ekskursija, kopš tornis un tā ekspozīcijas atkal atvērts apmeklētājiem.

Lai piedāvātu iespēju pilsētas viesiem un jelgavniekiem torni un tā interaktīvās ekspozīcijas iepazīt kopā ar gidu, atsāktas ikmēneša atvērtās ekskursijas, kas notiks katra mēneša trešajā sestdienā pulksten 11 gida pavadībā.

 

Ekskursijas laikā torņa deviņos stāvos kopā ar gidu varēs apmeklēt trīs ekspozīcijas, iepazīstot Jelgavu un tās vēsturi, izzinot pilsētas simboliku, Latvijas brīvvalsts pirmos prezidentus zemgaliešus, Zemgales tautastērpus, kā arī Svētās Trīsvienības baznīcas vēsturi. Ekspozīcijas ir interaktīvas un ļauj līdzdarboties – atklāt pilsētas ģerboņa noslēpumus, salikt no gabaliņiem Zemgales karti, virtuāli viesoties prezidenta kabinetā, izmēģināt latvju rakstu šūšanu un daudz citu aktivitāšu. Tāpat kopā ar gidu varēs apmeklēt izstāžu zāli un torņa skatu laukumu 9. stāvā, aplūkojot Jelgavu no 37 metru augstuma.

 

Lai piedalītos ekskursijā, jāiegādājas ieejas biļete Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Biļetes cena pieaugušajiem ir 2,50 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1 eiro, bet pirmsskolas vecuma bērni torņa ekspozīcijas var apmeklēt bez maksas. Plānotais ekskursijas ilgums – viena stunda.

 

Ekskursijas ar gidu Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī par maksu var pieteikt arī citos laikos – ekskursijas cena ar gidu latviešu valodā ir 11 eiro, bet angļu, krievu vai vācu valodā – 15 eiro. Iepazīt torņa ekspozīcijas gida pavadībā var gan grupas, gan individuāli apmeklētāji.

 

Svētās Trīsvienības baznīcas tornī apmeklētāji tiek aicināti ievērot divu metru distanci citam no cita. Izņēmums ir personas no vienas mājsaimniecības, kam distancēšanās savā starpā nav jāievēro. Tornī nodrošināti arī dezinfekcijas un roku higiēnas līdzekļi.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija: Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs