22.5 °C, 2 m/s, 76.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsAizvada pirmās sacensības
Aizvada pirmās sacensības
15/06/2020

Lai izbaudītu sacensību atmosfēru, kā arī lai krātu pieredzi un pārbaudītu savu sportisko formu, Jelgavas Vieglatlētikas kluba skrējēja Anastasija Geraseva piedalījās Klaipēdas maratonā, kas notika 14. jūnijā.

“Tas man šogad bija pirmais starts. Ļoti ilgojos pēc sacensībām, tām spēcīgajām emocijām, mandrāžas pirms starta. Un, tā kā Latvijā sacensību vēl nav, devos pie kaimiņiem,” stāsta sportiste. Viņa Klaipēdā noskrēja 10,6 kilometru distanci ar rezultātu 40,33 minūtes. “Bija smagi – biju jau aizmirsu, kas ir sacensības un ka tajās var būt grūti, jo pūš vējš un trase ved gan augšup, gan lejup. Mans šī gada pirmais starts bija diezgan veiksmīgs,” vērtē Anastasija.

 

Sportiste atzīst, ka pandēmijas dēļ šai sezonai grandiozu plānu nav, jo joprojām nav skaidri zināms, kāds būs sacensību kalendārs. Tāpēc Anastasija trenējas un vingro, lai uzturētu sevi formā, un plāno nostartēt vismaz trīs sacensībās. Pirmās būs Latvijas čempionāts 10 000 kilometros stadionā 4. jūlijā. Otrās – Latvijas čempionāts pusmaratonā 8. augustā. Savukārt septembrī sportiste gribētu nostartēt maratonā.

 

Jāpiebilst, ka Anastasija sadarbojas ar treneri Ilonu Marheli, kura ir Latvijas čempione pusmaratonā un arī olimpisko spēļu dalībniece.

 

 

Foto: no A.Gerasevas personīgā arhīva