25.8 °C, 4.7 m/s, 45.2 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaIzlaidumā pirmatskaņojumu piedzīvo Jelgavas tehnikuma himna
Izlaidumā pirmatskaņojumu piedzīvo Jelgavas tehnikuma himna
25/06/2020

25. jūnijā izlaidums aizvadīts Jelgavas tehnikumā, kuru šogad absolvē 180 jaunie speciālisti. Šogad izlaidums Jelgavas tehnikumā īpašs ar to, ka pirmatskaņojumu svētku reizē piedzīvoja skolas himna.

Jelgavas tehnikumu šogad absolvē 180 jaunie speciālisti – datorsistēmu tehniķi, automehāniķi, inženierkomunikāciju tehniķi, mēbeļu galdnieki, viesmīlības pakalpojumu speciālisti, apdares darbu tehniķi, klientu apkalpošanas speciālisti, programmēšanas tehniķi un mērniecības tehniķi. Visvairāk absolventu ir automehāniķu grupā – 34 jaunieši. Skolas direktore Janīna Rudzīte īpaši uzslavē jauno automehāniķi Mārtiņu Vēveri, kurš, lai arī skolu absolvējis, vēl 5. jūlijā tās godu aizstāvēs Latvijas jauno profesionāļu konkursa “Jaunais automehāniķis 2020” finālā.

 

Uzklausot absolventu vēlmes, svinīgs pasākums, kurā skolas direktore J.Rudzīte pasniedza kvalifikācijas apliecības, notika tikai trim tehnikuma absolventu grupām – apdares darbu tehniķiem, viesmīlības pakalpojumu speciālistiem un klientu apkalpošanas speciālistiem. Pārējie tomēr izvēlējās diplomus saņemt individuāli.

 

“Šo četru gadu laikā ir gūtas jaunas zināšanas, draudzība, kādam varbūt arī mūža mīlestība, un tas viss ir stabils pamats nākotnei. No skolas atvadoties, novēlu jums paņemt līdzi labo, spēku turpmākajiem darbiem, jo jūs esiet tie, kuri veidos mūsu nākotni. Lai pietiek spēka, apņēmības un vēlēšanās darīt to, par ko esat izmācījušies,” absolventiem vēlēja skolas direktore J.Rudzīte.

 

Šis izlaidums skolā ceturtdien bija īpašs ar to, ka pirmatskaņojumu piedzīvoja Jelgavas tehnikuma himna “Veltījums Jelgavas tehnikumam”, kuras vārdu un mūzikas autors ir skolas vokālā ansambļa vadītājs Ingus Feldmanis. “Jelgavas tehnikumam šajā mācību gadā nosvinējām 50 gadu jubileju un ir tikai pašsaprotami, ka mums bija vajadzīga sava skolas himna. Tā ir tapusi un tieši šodien absolventiem ir iespēja dzirdēt pirmatskaņojumu,” tā skolas direktore.

 

Skola ļoti lepojas ar to, ka absolvente Monta Kažociņa, kas ieguvusi programmēšanas tehniķes diplomu, saņēmusi arī ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa Pateicības rakstu par izciliem un teicamiem mācību sasniegumiem. M.Kažociņas vidējā atzīme ir 9,3 balles. Bet datorsistēmu tehniķe Egija Graudiņa saņem Finanšu ministrijas “Pateicību Simtgades izcilniekam” – vienreizēju 500 eiro lielu naudas balvu.   

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē