26.5 °C, 2.3 m/s, 47.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVēl 13 grants seguma ielās veiks dubulto virsmas apstrādi
Vēl 13 grants seguma ielās veiks dubulto virsmas apstrādi
05/08/2020

Turpinot grants seguma ielu sakārtošanu pilsētā, šonedēļ vienlaicīgi vairākos ielu posmos sākas gatavošanās divkārtu virsmas apstrādei – līdz augusta beigām dubultās virsmas apstrādi ar bitumena emulsiju un sīkšķembām plānots veikt deviņos ielu posmos 3,71 kilometra kopgarumā. Savukārt vēl četri grantēto ielu posmi 1,57 kilometru kopgarumā šādi tiks sakārtoti kā Satiksmes ielas un Romas ielas apbraucamie ceļi.

Kā pirmās plānots sakārtot Nākotnes, Augstkalnes, Zirgu, Madaru un Jasmīnu ielu – jau šonedēļ ielu posmos izvieto attiecīgas ceļa zīmes un secīgi tiks veikta aku vāku regulēšana. Savukārt nākamnedēļ būvdarbus plānots uzsākt Bebru ceļā, Parka, Alkšņu un Platones ielā, informē pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība”.

 

Autovadītājiem būvdarbu laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Būtiski, ka satiksme netiks slēgta, jo darbus iespējams veikt un satiksmi organizēt pa vienu joslu. Divkārtu virsmas apstrādes posmu darbu izpildes termiņš ir 31. augusts, un dubultās virsmas apstrādi ar bitumena emulsiju un šķembām veic SIA “Strabag” par kopējo summu 200 024,14 eiro ar PVN.

 

Jāuzsver, ka šomēnes tiks sakārtotas arī tās grants seguma ielas, kas kā apbraucamie ceļi tiek izmantotas Romas ielas un Satiksmes ielas asfaltēšanas darbu gaitā. Proti, saistībā ar Romas ielas asfaltēšanu dubultā virsmas apstrāde tiks veikta Straumes un Gatves ielā (kopējās izmaksas – 54 814,55 eiro), savukārt saistībā ar Satiksmes ielas asfaltēšanu – Vasaras un Namdaru ielā (kopējās izmaksas – 49 430,27 eiro). “Kā apbraucamais ceļš Romas ielas projekta gaitā ar bitumena emulsiju un sīkšķembām jau apstrādāta Turaidas iela no Romas ielas līdz Mežmalas ielai, tāpat sakārtots arī Ganību ielas posms no Kazarmes līdz Satiksmes ielai saistībā ar Satiksmes ielas asfaltēšanu,” piebilst “Pilsētsaimniecības” pārstāve Kristīne Lazdiņa. Šajās ielās dubulto virsmas apstrādi nodrošina SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””.

 

Kā skaidro “Pilsētsaimniecībā”, divkārtu virsmas apstrāde ar bitumena emulsiju un granīta sīkšķembām tiek plānota grants seguma ielās ar salīdzinoši lielu satiksmes intensitāti – vairāk nekā 100 automašīnu diennaktī –, iekškvartālu un starpkvartālu ielu posmos, lai uzlabotu satiksmes drošību un braukšanas komfortu, nodrošinātu seguma neputēšanu sausā laikā, kā arī samazinātu ielu ikdienas uzturēšanas izmaksas, jo tādējādi nav nepieciešams ielu greiderēt, atputekļot, piebērt grants segumu.

 

“Tas ir salīdzinoši lēts, bet efektīvs ielas seguma pastiprināšanas un pārklājuma risinājums, jo pasargā ielas segumu no klimatisko apstākļu, īpaši ūdens, un slodžu iedarbības, atjauno ielas virsmas tekstūru, uzlabo saķeres koeficientu un pagarina ielas seguma kalpošanas laiku. Virsmas apstrāde paaugstina ielas seguma nestspēju un palēnina seguma novecošanos. Šāda seguma kalpošanas laiks ir ne mazāk kā seši gadi,” paskaidro K.Lazdiņa.

 

Dubultās virsmas apstrādi SIA “Strabag” šomēnes veiks:

  • Parka ielas posmā no Rasas ielas līdz Jaunajam ceļam (0,4 km)
  • Nākotnes ielā (0,4 km)
  • Augstkalnes ielā, iekļaujot Mārtiņa ielu (0,68 km)
  • Platones ielas posmā no Salnas līdz Platones ielai 75 (0,3 km)
  • Bebru ceļa posmā no Dambja līdz Atmodas ielai (0,6 km)
  • Zirgu ielas posmā no Tērvetes līdz Smilšu ielai (0,48 km)
  • Jasmīnu ielā (0,12 km)
  • Alkšņu ielā (0,23 km)
  • Madaru ielā (0,5 km)

Dubultās virsmas apstrādi CBS “Igate” šomēnes veiks:

  • Straumes ielā (0,6 km)
  • Gatves ielā (0,26 km)
  • Vasaras ielā (0,31 km)
  • Namdaru ielā (0,4 km)

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē