16.5 °C, 0.5 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavniekus priecēs profesionālais 3×3 basketbols
Jelgavniekus priecēs profesionālais 3×3 basketbols
14/08/2020

Šajā nedēļas nogalē – Liepājā, nākamajā nedēļas nogalē – Ogrē, bet 29. un 30. augustā – Jelgavā tiks aizvadīts Latvijas 3×3 basketbola līgas “Top Gun” kvalifikācijas posms. Jelgavas posms būs noslēdzošais, un tā komandām ir pēdējā iespēja ielēkt jaunizveidotās Latvijas 3×3 basketbola līgas pamatturnīrā.

Pamatturnīrā iekļūst katra kvalifikācijas posma finālisti – 1. un 2. vietas ieguvēji. Ja kāda no komandām atkārtoti iekļūst finālā citā kvalifikācijas posmā, vieta tiek dota nākamajiem turnīra tabulā, skaidro Latvijas Basketbola savienības 3×3 basketbola koordinators Nauris Metnieks.

 

Pavisam ir seši kvalifikācijas posmi, un komanda “Jelgava” ar Armandu Seņkānu, Mārtiņu Šteinbergu, Robertu Pāži un Tomu Leimani sastāvā vietu pamatturnīrā jau ir nodrošinājuši. Tāpat pamatturnīrā iekļuvušas Latvijas 3×3 basketbola vīriešu un sieviešu izlases ar jelgavniekiem Edgaru Krūmiņu, Lieni Stalidzāni un Eniju Ķīvīti sastāvā.

 

Jelgavas kvalifikācijas posms notiks 29. un 30. augustā Pasta salas publiskajā slidotavā. Sacensības abas dienas sāksies pulksten 11. “Šajā turnīrā var piedalīties profesionāli basketbola spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Šobrīd vēl notiek pieteikšanās Jelgavas posmam, un tā noslēgsies 26. augustā, tāpēc, cik komandu piedalīsies, nav zināms. Līdz šim iepriekšējos posmos ir piedalījušās desmit vīriešu un četras sieviešu komandas,” stāsta N.Metnieks. Jāpiebilst, ka savu skatītāju atbalstīti, Jelgavas posmā plāno startēt gan Jelgavas komanda, gan abas izlases ar jelgavniekiem sastāvā.

 

29. augustā pulksten 11 notiks sacensību atklāšana, kam sekos apakšgrupu sacensības, kuras interesenti varēs vērot līdz pat pulksten 19. Bet svētdien, 30. augustā, pulksten 11 sāksies izslēgšanas spēles un pēc pulksten 15 – fināli. Skatītājiem ieeja uz pasākumu ir bez maksas. Spēļu tiešraidēm līdz var sekot arī Latvijas Basketbola savienības Youtube kanālā.

 

Jāatgādina, ka Latvijas 3×3 basketbola līga Latvijā izveidota šogad un turnīrs notiks pirmo reizi. Pamatturnīram, kura dalībnieki tiks noskaidroti sešos kvalifikācijas posmos, paredzēti astoņi posmi un finālturnīrs, un tas noslēgsies maijā. Finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3×3 basketbola turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Finālturnīra laikā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs, informē Latvijas Basketbola savienība.

 

 

Foto: Sandijs Leicis