16.5 °C, 0.5 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgava uzvar klubu čempionātā
Jelgava uzvar klubu čempionātā
17/08/2020

Aizvadītajā nedēļas nogalē BMX braucēji pulcējās Ventspilī, kur notika Latvijas čempionāts un Ventspils BMX kausa izcīņa. Latvijas čempionātā Jelgavas sportisti izcīnīja četras zelta, septiņas sudraba un trīs bronzas godalgas, savukārt klubu konkurencē pēc ilgiem laikiem izdevies pārspēt Rīgas klubu un izcīnīt 1. vietu.

Latvijas čempionātā, kas notika 15. augustā, pavisam startēja 364 sportisti, no tiem 39 bija Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas un kluba “Mītavas kumeļi” braucēji. 14 no mūsu sportistiem izdevās izcīnīt medaļu.

 

Par Latvijas čempionu kļuva Melānija Čudare 8–10 gadus jauno meiteņu grupā 16 braucēju konkurencē, Raimo Soldāns septiņus gadus jauno zēnu grupā 30 braucēju konkurencē, Āris Koško astoņus gadus jauno zēnu grupā 35 braucēju konkurencē un Ilvis Hugo Eihentāls 15 gadus jauno puišu grupā 11 sportistu konkurencē. “Ilvis Hugo ir arī iekļauts Latvijas jauniešu izlasē dalībai Eiropas čempionātā, kura norise gan šobrīd ir uz jautājuma zīmes,” stāsta treneris Uldis Balbeks.

 

Pie vicečempiona titula tika Ramona Bāre 8–10 gadus jauno meiteņu grupā 16 braucēju konkurencē, Markuss Soļims 11 gadus jauno zēnu grupā 24 braucēju konkurencē, Paula Zavinska 13–14 gadus jauno meiteņu grupā divu braucēju konkurencē, Vanesa Buldinska sieviešu elites grupā trīs braucēju konkurencē, Ģirts Jonkus krūzeros starp sportistiem, kam ir 30 gadu un vairāk, desmit braucēju konkurencē, Kristens Krīgers elites vīriešu grupā desmit braucēju konkurencē un Ilvis Hugo Eihentāls krūzeros starp 12–17 gadus veciem sportistiem septiņu braucēju konkurencē. “Bijām ļoti tuvu, lai izcīnītu vēl divus čempiona titulus, jo Ģirta un Kristena finālbraucienos bija nepieciešams fotofinišs, lai noteiktu uzvarētāju,” norāda treneris, piebilstot, ka K.Krīgers iekļauts Latvijas izlasē braukšanai uz laiku jeb time trial.

 

Bronzu Latvijas čempionātā izcīnīja Everts Vējkājs septiņus gadus jauno zēnu grupā 30 braucēju konkurencē, Emīlija Zavinska 11–12 gadus jauno meiteņu grupā septiņu braucēju konkurencē un Alvis Lānso krūzeros starp sportistiem, kam ir 30 gadu un vairāk, desmit braucēju konkurencē.

 

“Ar mūsu sportistu sniegumu Latvijas čempionātā esmu apmierināts – 14 medaļas, tik daudz Latvijas čempionātā vēl nebijām izcīnījuši. Čempionātā tika vērtēts arī klubu kopvērtējums, summējot katra kluba astoņus labākos rezultātus. Mums klubu ieskaitē gāja četras pirmās un četras otrās vietas, kas kopvērtējumā deva 1. vietu un Latvijas čempionu titulu. Pašos kluba pirmsākumos bijām izcīnījuši šo titulu, bet pēdējos padsmit gadus allaž uzvarēja Rīgas klubs. Šogad mums izdevās pārtraukt Rīgas dominanci, un tas ir izcils panākums!” stāsta U.Balbeks.

 

Dienu vēlāk, 16. augustā, norisinājās Ventspils BXM kausa izcīņa, kurā startēja 25 Jelgavas sportisti. Mūsējie izcīnīja deviņas medaļas – trīs zelta, divas sudraba un četras bronzas.

 

Zelta medaļa Evelīnai Līkumai astoņus gadus jauno un jaunāku braucēju grupā, Melānijai Čudarei 9–10 gadus jauno meiteņu grupā un Ģirtam Jonkum krūzeros starp sportistiem, kam ir 30 gadu un vairāk. Sudraba medaļa – Aleksim Lānso astoņus gadus jauno zēnu grupā un Rihardam Helmanim 12 gadus jauno zēnu grupā. Bronzas medaļa – Jēkabam Strēlim piecus gadus jauno zēnu grupā, Raimo Soldānam astoņus gadus jauno zēnu grupā, Ramonai Bārei deviņus gadus jauno zēnu grupā un Alvim Lānso krūzeros starp sportistiem, kam ir 30 gadu un vairāk.

 

 

Foto: Zanda Lānso un Sanda Tūtere