16.5 °C, 0.5 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsEdgars Krūmiņš – Liepājas posma MVP
Edgars Krūmiņš – Liepājas posma MVP
17/08/2020

Aizvadīts Latvijas 3×3 basketbola līgas “Top Gun” kvalifikācijas posms Liepājā. Tajā uzvaras laurus plūca Latvijas izlases ar jelgavniekiem sastāvā, turklāt jelgavnieks Edgars Krūmiņš atzīts par šī posma vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Vīriešu grupā startēja astoņas komandas. “Ķekava” ar Edgaru Krūmiņu un pārējiem Latvijas izlases spēlētājiem sastāvā uzvarēja visas trīs apakšgrupas spēles un uzreiz ielēca pusfinālā, jo ceturtdaļfināla pretinieki uz spēli neieradās un viņiem tika piešķirts tehniskais zaudējums. Pusfinālā pārliecinoša uzvara pret “LU” ar bijušo BK “Jelgava/LLU” basketbolistu Reini Avotiņu sastāvā – 21:9. Arī finālā pretinieki – “Mārupe” ar Latvijas Basketbola savienības 3×3 basketbola koordinatoru Nauri Metnieku sastāvā – uzveikti gana pārliecinoši ar rezultātu 21:16.

 

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīts Edgars Krūmiņš, kurš spriež, ka Liepājā nospēlējis diezgan rezultatīvi, vienā no apakšgrupas spēlēm pat trāpot septiņus tālmetienus.

 

Sieviešu grupā trīs komandu konkurencē uzvarēja izlases spēlētājas ‘3×3 sievietes” ar jelgavnieci Lieni Stalidzāni sastāvā.

 

Jāatgādina, ka šogad pirmo gadu izveidota Latvijas 3×3 basketbola līga, kuras dalībnieki tiks noskaidroti sešos kvalifikācijas posmos. Liepājā aizvadīts ceturtais posms, šajā nedēļas nogalē kvalifikācijas posms notiks Ogrē, bet 29. un 30. augustā 3×3 basketbolisti pulcēsies Jelgavā, kur notiks noslēdzošais kvalifikācijas posms.

 

 

Foto: Facebook.com/3x3LATVIJA