15.7 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsPar Latvijas kausu futbolā cīnās divas Jelgavas komandas
Par Latvijas kausu futbolā cīnās divas Jelgavas komandas
21/08/2020

20. augusta vakarā Jelgavā, FK “Jelgava” bāzē, tika aizvadīta “Viensviens” Latvijas kausa izcīņas otrā posma 1. kārtas spēle, kurā vietējā komanda “Albatroz SC/FS Jelgava” tikās ar FK “Kalupe”. Spēlē uzvarēja un cīņu par kausu turpinās Jelgavas komanda.

“Viensviens” Latvijas kausa izcīņā pašmāju klubi sacenšas ne tikai par trofeju, bet arī par tiesībām pārstāvēt Latviju eirokausos, konkrēti, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, informē Latvijas Futbola federācijā.

 

Sacensību pirmajā posmā spēkojās Latvijas 2. un 3. līgas pārstāvji. 2. līgā spēlējošā komanda “Albatroz SC/FS Jelgava” pirmajā posmā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar 2. līgas komandu “Mārupes SC”, tomēr veiksmīgāki bija pēcspēles sitienu sērijā – 4:1 – un iekļuva otrajā posmā. Otrajā posmā, kurā pievienojušās arī 1. līgas komandas, jelgavnieki rādīja pārliecinošu sniegumu un pieveica 3. līgas komandu “Kalupe” ar rezultātu 5:1 (4:0, 1:1). Vārtus mājinieku labā guva Daniels Grauds (divreiz), Vladislavs Žihs, Mārcis Peilāns un Bruno Agnis Čākurs. Izcīnot uzvaru, “Albatroz SC/FS Jelgava” iekļuva trešajā posmā, pēc kura būs zināmas tās sešas vienības, kas astotdaļfinālā pievienosies desmit “Optibet” virslīgas čempionāta pārstāvjiem, starp kuriem ir arī mūsu pilsētas virslīgas komanda FK “Jelgava”.

 

Šīs sezonas Latvijas kausa fināls paredzēts 8. novembrī Ventspils Olimpiskā centra stadionā.

 

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības, tostarp FK “Jelgava”. Pašreizējā trofejas glabātāja ir “RFS”.

 

 

Foto: Ruslans Antropovs