19.3 °C, 3.6 m/s, 71.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStudentu svētki Jelgavā aizrit jautrās un bezbēdīgās noskaņās
Studentu svētki Jelgavā aizrit jautrās un bezbēdīgās noskaņās
14/11/2013

Atzīmējot Starptautisko studentu dienu, 13. novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) dienas pirmajā pusē LLU Studentu pašpārvalde LLU Aulas foajē bija izveidojusi izstādi "Studentu dienas toreiz un tagad", kas bija apskatāma visas dienas garumā, kad Jelgavas pilī norisinājās virkne pasākumu vispasaules studentijai tik nozīmīgās dienas piemiņai.

Publicitātes foto

Atzīmējot Starptautisko studentu dienu, 13. novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) dienas pirmajā pusē LLU Studentu pašpārvalde LLU Aulas foajē bija izveidojusi izstādi “Studentu dienas toreiz un tagad”, kas bija apskatāma visas dienas garumā, kad Jelgavas pilī norisinājās virkne pasākumu vispasaules studentijai tik nozīmīgās dienas piemiņai.

Dienas otrajā pusē studentu komandas sacentās prāta veiklībā, lai noskaidrotu erudītākos studentus. Erudīcijas spēlē, kuru organizēja IQ race sadarbībā ar LLU Sabiedrisko attiecību un karjeras centru, LLU Studentu pašpārvaldi un Jelgavas skolēnu domi, piedalījās sešas komandas, četras no kurām bija studentu veidotas, viena jauktā (skolēni un studenti) un viena skolēnu komanda no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas. Kopvērtējumā par erudītākajiem tika pasludināti komanda “I didn’t know she was fourteen”, kuri pareizi atbildēja uz 14 no 30 jautājumiem. Otrajā vietā ar 11 pareizajām atbildēm ierindojās komanda “Saulīte”, bet trešo vietu ieguva komanda ar nosaukumu “Lielupes ziediņi”. Savukārt komandas “Saulīte” un “Kas tas tāds?” par komandas noformējumu saņēma specbalvas. Konkursa dalībnieki atzina, ka pasākums izdevās labi, bija interesants ar neparasti āķīgiem un smieklīgiem jautājumiem.

Vēlāk visi studenti un tie, kuros mājo studentisks gars, varēja baudīt svētku koncertu “Par Pasauli un Ziedoni”, kurā bez ierastajiem LLU mākslinieciskajiem kolektīviem uzstājās arī Jelgavas studentu teātris, un kā īpašais viesis koncerta apmeklētājus priecēja dzīvespriecīgais vācietis Jorans Šteinhauers ar dziesmām par latiņu, lasi un bļodiņu. Savā uzrunā LLU rektors Juris Skujāns atzinīgi novērtēja kolektīvu māksliniecisko sniegumu, jo koncerts izdevies neparasti atraktīvs un spēja savīt divas, viņaprāt, būtiskas lietas – studentisko bezbēdīgumu un patriotismu.

Taču brīdī, kad LLU Aulā vēl izskan pēdējās koncerta notis, Jelgavas pils pagalmā sāka pulcēties universitātes sportiskākie studenti uz tradicionālo “Lāpu skrējienu”. LLU Sporta kluba vadītāja Zilvija Poča neslēp gandarījumu par to, ka “Lāpu skrējienā” šogad piedalījās vairāk komandu, nekā tas bijis citus gadus. Šoreiz astoņu komandu konkurencē veiklākie skrējēji bija Meža fakultātes studenti, kā otrie stafeti beidza Lauku inženieru fakultāte, bet kā trešie finišēja Lauksaimniecības fakultātes studenti. Stafetē piedalījās arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, Veterinārmedicīnas fakultāte, Informācijas tehnoloģiju fakultāte, Tehniskā fakultāte un LLU regbija komanda. Notikumiem piesātināto dienu noslēdza studentiem veltītā balle LLU Aulā.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē