21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsBK “JELGAVA/BJSS” LATVIJAS BASKETBOLA LĪGĀ
BK “JELGAVA/BJSS” LATVIJAS BASKETBOLA LĪGĀ
07/03/2017

Jelgavnieki turpina uzvarēt! Nākamā spēle 7.martā!

Jelgavas basketbola komanda “Jelgava/BJSS” Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijas (LBL2) divpadsmit spēcīgāko komandu turnīrā guvusi jau vienpadsmito uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Vara Krūmiņa trenētā BK “Jelgava/BJSS”, kas 28.februārī Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) ar rezultātu 78:70 apspēlēja “Mārupes SC” basketbolistus. Andris Justovičs uzvarētāju sastāvā bija rezultatīvākais ar 19 gūtiem punktiem

 

LBL2 Regulārās sezonas pēdējo kārtas spēli Jelgavas vīriešu basketbola komanda aizvadīs otrdien, 7.martā Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), kad pulksten 19.30 uzņems “Ogre/Kumho Tyre” basketbolitus.

 

Iepiekšējās spēles

BK “Jelgava/BJSS” pēdējos mēnešus aizvada čempionu cienīgi, bet pirms tam piedzīvotie zaudējumi, visticamāk, regulārās sezonas beigās neļaus atrasties augstāk par trešo vietu, lai gan pirms aizvadītās cīņas ar 16-4 bilanci Jelgavas basketbolisti ierindojās otrajā vietā. Iepriekšējā spēlē tikai otro zaudējumu sezonā jelgavnieki sagādāja Biznesa Augstskolas “Turība” vienībai. Mūsējiem tā bija jau desmitā uzvara pēc kārtas un vēl pierādījums, ka šosezon arī zelts nav neaizsniedzams mērķis. 

Skaidrs, ka pēc iepriekšējā spēlē izcīnītas uzvaras šoreiz pret Mārupes komandu psiholoģiski bija nedaudz grūtāk, jo “Turības” studentus uzvarēt bija ļoti principiāli. Mārupe pirms cīņas ar 9-9 bilanci ieņēma piekto vietu. Mača pirmajā ceturtdaļā ne tik spilgta bija spēle uzbrukumā, bet ar solīdu aizsardzību mājinieki spēja iekrāt nelielu četru punktu pārsvaru – 20:16. Otrajā ceturtdaļā ar punktu gūšanu klājās vēl grūtāk, viesi atkal iemeta 16, kā rezultātā pēc puslaika uz tablo minimāls 33:32 handikaps.

Otrā puslaika sākumā Mārupes basketbolisti pat ieguva piecu punktu pārsvaru (41:46), kas lika saņemties jelgavniekiem. Drīz vien mūsējie jau pārņēma vadību un ļoti pārliecinoši nospēlēja mača pēdējās desmit minūtes, kontrolējot notikumus un galarezultātā uzvarot ar 78:70. A.Justovičs bija rezultatīvakais ar 19 punktiem, 16 punkti Edgaram Krūmiņam, bet 15 pievienoja Kalvis Krūmiņš.

LBL 2. divīzija, 28. februāris

BK Jelgava/BJSS – Mārupes SC 78:70 (20:16, 13:16, 23:21, 22:17)

Jelgava/BJSS: A.Justovičs 19, E.Krūmiņš 16, K.Krūmiņš 15, Bērziņš 8, G.Justovičs 6, Atelbauers 4, Elksnis 4, Bitītis 2, Kļaviņš 2, Liepiņš 2, Roziņš, Husko

 

 

Informācija: K.Upenieks

Foto: A.Auziņš