21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJELGAVAS HOKEJA KLUBS “ZEMGALE/LLU”
JELGAVAS HOKEJA KLUBS “ZEMGALE/LLU”
22/03/2017

Jelgavniekiem sezonas noslēgumā bronzas medaļas!

Mazu soli no Latvijas hokeja Virslīgas fināla palikusi hokeja kluba “Zemgale/LLU” komanda, kas Vidzemes ledus hallē Ogrē pusfināla sērijas izšķirošajā piektajā cīņā ar 1:3 piekāpās HK “Kurbads”. Vienīgos vārtus jelgavnieku labā guva aizsargs Eduards Hugo Jansons. Pēc pusfināla spēļu rezultātiem, Jelgavas hokeja komanda šosezon iegūst Latvijas čempionāta bronzu.

HK “Zemgale/LLU” Haralda Vasiļjeva vadībā demonstrē labāko hokeju kluba pastāvēšanas vēsturē un 21.marta vakarā bija nonākusi soli no vēsturiska fināla. Pēc visai vienkārša ceturtdaļfināla pārvarēšanas, jelgavnieki pusfinālā pret “Kurbadu” spēja uzvarēt otro un ceturto spēli, tādējādi divas reizes atspēlējoties sērijā, bet šovakar viesos bija īstais laiks lauzt šo tendenci un iekļūt finālā. Vairākkārt sērijas gaitā hokejisti atzīmēja, ka galvenais ir noticēt sev, un klātienē Ogrē ticību saviem spēkiem hokejistiem centās sniegt plašs Jelgavas vienības atbalstītāju pulks. 

Tāpat kā iepriekšējās spēles “Kurbads” iesāka ar aktīvu hokeju, mēģinot jau pirmajās minūtēs iegūt pārsvaru. Sākuma spiedienu mūsējie izturēja un spēja atvirzīt spēli tālāk no saviem vārtiem. Pāris momenti izveidojās arī pie mājinieku vārtiem, bet brīnumi vārtos Mārtiņam Raitumam nebija jādemonstrē. 13. minūtē ar lielu veiksmes palīdzību mājinieki atklāja spēles rezultātu – 0:1. Pēc tam “Zemgale/LLU” ieguva skaitlisko vairākumu, taču nervozu darbību dēļ nekas nesanāca. 18. minūtē Reinis Petkus nespēja tvert Mārtiņa Giptera spēcīgu metienu, un rezultāta tablo pēc perioda vēstīja 0:2. 

Treneris Vasiļjevs pārtraukumā bija atradis īstos vārtus, un otrā perioda sākumā laukumā devās cita “Zemgale/LLU” komanda. 26. minūtē aktivitāte arī deva rezultātu, un Eduards Hugo Jansons ar asu metienu tālajā devītniekā vienus vārtus atguva (1:2). Vēl kādu brīdi jelgavniekiem bija iniciatīva, tomēr pakāpeniski ogrēnieši atkal uzspieda savu hokeju. Mūsējiem bija vairāki noraidījumi, daudz nervozu situāciju pie Riharda Cimermaņa (pārtraukumā Petkus tika nomainīts) vārtiem, taču ar kopējiem spēkiem vārti tika nosargāti – pēc 40 minūtēm minimāls deficīts 1:2. 

Trešā perioda sākumā Ogres komanda tomēr pierādīja savu meistarības pārākumu, un 44. minūtē no visai asa leņķa vārtu augšdaļā trāpīja Bruno Zabis – 1:3. Pēc tam mājinieki vairāk spēlēja no aizsardzības, bet darīja to ļoti prasmīgi. «Zemgale/LLU» milzīgā vēlme atspēlēties bija jūtama, taču «Kurbads» vienkārši izslēdza jebkādas cerības. Izskaņā arī spēlējām bez vārtsarga, kas gan vēlamo rezultātu nedeva – 1:3 un trešā vieta. 

Finālā līdz četrām uzvarām “Kurbads” spēlēs pret “Mogo”, bronza tātad Jelgavas komandai, bet ceturtā vieta liepājniekiem. Tāpat jāatzīmē Jelgavas līdzjutēju lieliskā attieksme pēc mača, ar skaļām ovācijām “Zemgale/LLU”. hokejistus pavadot uz ģērbtuvēm.

TURNĪRA TABULA

HK “Zemgale/LLU” komandas sastāvs:

  • Uzbrucēji – Raimonds Vilkoits, Olafs Aploks, Raivis Kurnigins, Kristaps Namiķis, Jānis Bērziņš, Rihards Paškausks, Kristaps Millers, Kristaps Legzdiņš, Artūrs Āboliņš, Roberts Pētersons, Ēriks Ozollapa, Toms Tauriņš
  • Aizsargi – Rinalds Rosinskis, Jānis Bullītis, Eduards Hugo Jansons, Jorens Grauds, Artūrs Ozols, Mārtiņš Mežulis, Didzis Jansons, Reinis Švedenbergs, Edgars Kamoliņš.
  • Vārtsargi – Rihards Cimermanis, Reinis Petkus, Ints Bikars.

Galvenais treneris – Haralds Vasiljevs; trenera asistenti – Valērijs Kuļibaba, Andris Leitis

 

 

Informācija: K.Upenieks

Foto: M.Aiše