18.8 °C, 2.4 m/s, 78.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLabākā skolēnu grupa Latvijā – “Varbūt rīt” no 4. vidusskolas
Labākā skolēnu grupa Latvijā – “Varbūt rīt” no 4. vidusskolas
18/04/2017

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā norisinājās Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāla “No baroka līdz rokam” fināls – kurā par labāko skolēnu vokāli instrumentālo ansambli Latvijā atzīts Jelgavas 4. vidusskolas ansamblis “Varbūt rīt”.

Konkursa mērķis ir kolektīvās muzicēšanas tradīciju popularizēšana izglītības iestādēs – piedalās dažādu žanru un mūzikas stilu kolektīvi. Reģionālie konkursi – Liepājā, Rēzeknē, Cesvainē, Ventspilī, Mazsalacā, Rīgā – notika jau no februāra, un tajos šogad piedalījās 171 kolektīvs, vecumā no 8 līdz 20 gadiem. Uz finālu tika izvirzīti 46 labākie kolektīvi no visiem Latvijas reģioniem.

Vokāli instrumentālo ansambļu konkurencē jelgavnieki sacentās ar vēl četriem konkursantiem. Konkurence bija gana spraiga, par ko arī liecina žūrijas vērtējums – piešķirtais punktu skaits finālistiem bija ļoti līdzvērtīgs. Finālā katrs ansamblis izpildīja sevis izvēlētu programmu piecu minūšu garumā – jelgavnieki izpildīja gan latviešu skaņdarbus – Zigmara Liepiņa “Vēl nav par vēlu”, kā arī pasaules klasiku – Maikla Džeksona “Billie Jean” un Glorijas Geinoras “I Will Survive”.

Ansamblis “Varbūt rīt” pastāv jau otro gadu, un arī pērn startēja konkursā “No baroka līdz rokam”, iegūstot 2. vietu reģionā.

Konkursu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pašvaldībām, pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē