18.8 °C, 2.4 m/s, 78.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPasākumi Jelgavā Lieldienu brīvdienās
Pasākumi Jelgavā Lieldienu brīvdienās
18/04/2017

Lieldienu brīvdienas Jelgavā tiks pavadītas ar vairākiem brīvdabas pasākumiem visai ģimenei – tradicionālas Lieldienu aktivitātes pils parkā un nometnē “Lediņi”, kā arī aktīvās atpūtas cienītājiem – piedzīvojumu laivu brauciens un sacensību seriāla “xRace” posms.

Pirmajās Lieldienās jelgavniekus uz kopā būšanu tradicionāli aicina Lieldienu pastaiga, kas Jelgavas pils parkā notiks no pulksten 11 līdz 15. Kā ierasts, pasākuma dalībnieki varēs piedalīties kustīgās aktivitātēs, piemēram, olu krāsošanā, ripināšanā un kaujās, tāpat būs iespēja iemācīties spēlēt olu golfu, staigāt ar koka kājām, kā arī izbaudīt piepūšamās atrakcijas. Būs arī šūpoles lieliem un maziem. Savukārt dzīvnieku mīļotāji varēs doties izbraucienā ar zirgiem un ponijiem, kā arī apskatīt trušu izstādi, bet gardēži Lieldienu gardumus varēs nobaudīt nelielā Lieldienu tirdziņā. Pulksten 12 Jelgavas pils pagalmā Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks mazos jelgavniekus.

Bērnu un jauniešu centra “Junda” nometnē “Lediņi”, Lediņu ceļā 1, svētdien, 16. aprīlī, notiks pasākums “Labās Lieldienas “Lediņos”” – no pulksten 12 līdz 15 ģimenes aicinātas patstāvīgi darboties “Lediņu” teritorijā. Interesentus “Lediņos” sagaidīs Lieldienu zaķis, aicinot piedalīties sagatavotajās aktivitātēs un izbaudīt dienu svaigā gaisā. Ģimenes aicinātas līdzi ņemt arī savu piknika grozu. Dalība pasākumā – bez maksas.

Bet aktīvās atpūtas piekritēji aicināti piedalīties piedzīvojumu sacensību seriāla “xRace” pirmajā posmā, kas sestdien, 15. aprīlī, notiks Jelgavā. Interesenti var piedalīties kādā no trim distancēm – īsajā (ģimenēm un iesācējiem), tautas (aktīviem sporta cienītājiem) vai sporta (profesionāļiem, orientēšanās sporta cienītājiem). Sacensību centrs būs Pasta salā, kur plānots arī sacensību starts un finišs, veloserviss, reģistrācija un numuru izņemšana, tualetes, velomazgāšana, ēdināšana, kā arī dažādu atbalstītāju teltis. Reģistrācija un numuru izņemšana sāksies jau no pulksten 9. Starts visiem dalībniekiem būs kopā – pulksten 11. Interesenti aicināti pieteikties iepriekš mājaslapā www.xrace.lv, bet arī sacensību dienas rītā Pasta salā vēl varēs pieteikties. Jāpiebilst, ka, tuvojoties sacensību dienai, dalības maksa palielināsies. Jelgavnieki var saņemt 20 procentu atlaidi – reģistrējoties mājaslapā, jāievada atlaides kods “Jelg17”.

Savukārt 16. aprīlī aktīvie jelgavnieki aicināti doties Ozolnieku airēšanas kluba organizētajā piedzīvojumu laivu braucienā “Napoleona dārgumi”, kas pulksten 11 sāksies Lielupes krastā pie Jelgavas pils. Spēles dalībniekiem būs jāizbrauc Pils kanāls un jālaivo apkārt Pasta salai, noskaidrojot slepeno koda atslēgu, ar kuras palīdzību varēs atrast Napoleona Dārgumu karti, kas būs apslēpta Kauguru dīķu labirintā pie Ozolniekiem. Savukārt pēc koda noskaidrošanas būs jādodas 4,5 kilometrus garā ceļojumā Lielupes plašumos, kur pie Iecavas ietekas interesenti varēs ieturēt pusdienu pauzi un sagatavoties braucienam pa Iecavas upi. Piedzīvojumu spēles norise paredzēta līdz pulksten 17. Pieteikties piedzīvojumu spēlei var, zvanot pa tālruni 23202900, rakstot pa e-pastu info@ozolaivas.lv vai aizpildot pieteikuma formu mājaslapā www.ozolaivas.lv. Maksa par dalību piedzīvojumu spēlē – 15 eiro no personas, kurā ir iekļauta arī trīsvietīgas kanoe laivas noma, bet dalība spēlē ar savu laivu – 5 eiro no personas.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē