21.8 °C, 3.9 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsDeviņbērnu ģimene plāno piedalīties visos skriešanas seriāla posmos
Deviņbērnu ģimene plāno piedalīties visos skriešanas seriāla posmos
18/04/2017

Aktīvā Ozolu ģimene no Jelgavas šogad plāno piedalīties visos astoņos skriešanas seriāla “Bigbank skrien Latvija” posmos, no kuriem pirmais notika jau pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā. Ģimene iesaistījusies sociālajā projektā “Maksimālisti”, cerot uz atbalstu sporta apavu un sporta tērpu iegādei, kā arī naktsmāju nodrošināšanai dažos posmos.

Vēl tikai pāris dienas – līdz 31. martam – turpinās interneta balsojums konkursam “Maksimālisti”. Aizvadītajā mēnesī kategorijās “Indivīds”, “Ģimene” un “Kolektīvs” mēneša un Grand Prix atbalstam kopā saņemti 76 pieteikumi. Ozolu ģimene no Jelgavas ir pieteikusies mēneša atbalstam un interneta balsojumā izvirzījusies priekšgalā kategorijā “Ģimene”.

Projekta pieteikumā teikts, ka pēdējos divus gadus septiņi Ozolu ģimenes locekļi piedalījušies divos seriāla posmos, bet, lai startētu arī citos posmos, pietrūcis līdzekļu dalības maksai un nokļūšanai uz sacensību vietu. Šogad ģimene apņēmušies piedalīties 10 cilvēku sastāvā, izņemot jaunāko māsu, visos astoņos sacensību posmos. Ar konkursā iegūto atbalstu ģimene varētu segt dalības maksu (posma dalības maksu izmaksas ir 46 – 96 eiro), nodrošināt naktsmājas Rēzeknes, Daugavpils un Ventspils posmos, kā arī atjaunot skriešanas ekipējumu.

Ģimene nopietni gatavojas skriešanas sacensībām, trenējas un nedēļas nogalē startēja Liepājas posmā. Idejas ierosinātāji bijuši mazie brāļi un māsas, kuri piedalījās Jelgavas nakts pusmaratonā.

Ozolu ģimenē Baiba un Māris audzina deviņus bērnus: Rūtu (marta beigās paliks gadiņš), Austru (3 gadi), Gustavu (5 gadi), Ernestu (8 gadi), Annu (10 gadi), Kārli (12 gadi), Martu (14 gadi), Matīsu (17 gadi) un Jēkabu (aprīlī paliks 19 gadi). Plānots, ka mazākie piedalīsies Bērnu skrējienā, bet vecākie bērni un vecāki skries sākot no pieciem kilometriem un gatavosies arī 10 kilometriem.

Ozolu ģimene cer uz jelgavnieku atbalstu projektu konkursā “Maksimālists”. Balsot katru dienu var www.maksimalisti.lv..

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē