18 °C, 2.8 m/s, 81.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIntegratīvā mākslas festivāla reģionālais koncerts – Jelgavā
Integratīvā mākslas festivāla reģionālais koncerts – Jelgavā
18/04/2017
3. aprīlī, Jelgavas kultūras namā pulksten 14 notiks XXI Integratīvā mākslas festivāla reģionālais konkurss – koncerts “Nāc līdzās! Zemgale”, sniedzot iespēju bērniem un jauniešiem ar invaliditāti, garīgās attīstības traucējumiem, kā arī bāreņiem un bērniem no sociāli nelabvēlīgas vides apliecināt savus talantus mākslinieciskajā jaunradē.

Koncertā piedalīsies bērni un jaunieši no Jelgavas, Rīgas, Tukuma un citām Latvijas pilsētām, pierādot sevi dažādos skatuves mākslas žanros – mūzikā, dejā, dzejā, teātra mākslā un citos.

Gatavojoties Latvijas simtgadei, konkursa organizatori – fonds “Nāc līdzās!” – aicina bērnus un jauniešus saskatīt mūsu tautas vērtības, ko glabā literārie darbi un savus priekšnesumus sasaistīt ar kādu latviešu tautas pasaku, tautas dziesmām vai latviešu autora literāro darbu.

Konkursa dalībniekus vērtēs žūrija, un labākie tiks izvirzīti dalībai festivāla noslēguma lielkoncertam, kas 11. aprīlī pulksten 12 notiks Rīgas Stradiņa universitātes aulā. Savukārt 12 visaugstāk novērtētie dalībnieki no visas Latvijas tiks aicināti uzstāties Ziemassvētku Labdarības akcijas “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” koncertā kopā ar Latvijas skatuves māksliniekiem.

Augustā bērni un jaunieši varēs doties uz radošo nometni, kur ar viņiem strādās pedagogi, palīdzot uzsākt sagatavošanos Ziemassvētku koncertam, ka arī nometnes noslēgumā notiks koncerts, kurā bērni varēs parādīt apgūto.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē