18.8 °C, 1.8 m/s, 68.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Spīgo” pārstāvēs Latviju koru “Eirovīzijā”
“Spīgo” pārstāvēs Latviju koru “Eirovīzijā”
03/05/2017

29. aprīlī norisinājās nacionālās atlases konkurss “Latvija dzied!”, kur par tiesībām pārstāvēt mūsu valsti konkursā “Eirovīzijas Gada koris 2017” sacentās arī Jelgavas 4.vidusskolas koris “Spīgo”.

Kolektīvam iepriekš jau ir bijusi neliela pieredze uzstājoties televīzijā, taču šis konkurss bijis jauns izaicinājums. Televīzijas specifika ir ilgs gaidīšanas laiks, kurā jāmāk būt pacietīgiem – gan sagatavojoties, gan gaidot savu uznācienu un balsošanas rezultātus.

 

Uzvarētāju konkursā noteica žūrijas vērtējums un skatītāju balsojums. Žūrijas sastāvā korus vērtēja kordiriģents Romāns Vanags, dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un Dziesmu svētku Goda virsdiriģents Edgars Račevskis.

 

Lai gan žūrijas vērtējumā Jelgavas koris “Spīgo” ieguva otro vietu, pārliecinoša uzvara sekoja skatītāju balsojumā. Kora diriģente atklāj, ka konkurence bija ļoti spēcīga un rezultāts sasniegts kopīgiem spēkiem. Eiropas konkursā, kas notiks jūlijā, kolektīvs startēs ar to pašu skatītāju novērtēto programmu – dziesmām “Grezna saule debesīs” un  “Es čigāna meita biju”.

 

Pirmais starptautiskais televīzijas konkurss “Eirovīzijas Gada koris 2017” notiks 22. jūlijā “Arēnā Rīga”. Konkursā piedalīsies koru kolektīvi no deviņām valstīm. 

 

Foto: no “Spīgo” arhīva

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē