19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Vēja zirdziņš” svin savu 25. dzimšanas dienu
“Vēja zirdziņš” svin savu 25. dzimšanas dienu
08/05/2017

Bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Vēja zirdziņš”  šogad svin 25. dzimšanas dienu. Par godu jubilejai Jelgavas kultūras namā 19. maijā pulksten 18 un 20. maijā pulksten 17 norisināsies koncerts ““Vēja zirdziņam” jau 25”. Pasākuma pro­grammā paredzētas divas daļas – deju izrāde “Vēja zirgi sauli veda” un horeogrāfisks uzvedums “Kā noķert Vēja zirdziņu?”.

Pirmā pasākuma daļa – deju izrāde “Vēja zirgi sauli veda” – ir veidota pēc režisores Daces Micānes-Zālītes libreta par to, kā radās Saule. Uz skatuves kāps vairāk nekā 220 kolektīva dejotāju. Otrās daļas – “Kā noķert Vēja zirdziņu?” ideju, režisori vēlās paturēt noslēpumā, taču tā solās būt ļoti raibs deju kokteilis, kuru apvienot vienā stāstā nav bijis viegli.

 

Uz skatuves būs redzams gan uzvedums ar Ritas Spalvas horeogrāfiju Raimonda Paula bērnu mūzikas pavadījumā, gan Lilitas Jansones horeogrāfija kolorītās dejās, kuras nebūs tautiskas, gan “Vēja zirdziņa” bijušo dejotāju uzstāšanās. Bērnības un jaunības dejošanas gaitas atsauks atmiņā aptuveni 50 bijušie kolektīva dejotāji, jubilejas koncertā dalot skatuvi ar pašu bērniem.

 

Biļetes uz jubilejas koncertiem var iegādāties kultūras nama kasē, cena – no 2,50 līdz 4,50 eiro.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē