15.2 °C, 1.5 m/s, 84 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaLielupē un Driksā sākusi patrulēt ūdenspolicija
Lielupē un Driksā sākusi patrulēt ūdenspolicija
08/05/2017

Maijā Lielupē un Driksā patrulēt sākusi ūdenspolicija. Tās galvenie uzdevumi ir uzraudzīt kuģošanas līdzekļu satiksmi un makšķerniekus.

Ūdenspolicijas pienākumus veic Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas Satiksmes uzraudzības nodaļas darbinieki. Pagājušajā gadā atpūtas kuģi un citi peldlīdzekļi pārbaudīti 243 reizes, kas ir par trešdaļu mazāk nekā 2015. gadā. Par atpūtas kuģu satiksmes pārkāpumiem iekšējos ūdeņos pērn sastādīti pieci administratīvā pārkāpuma protokoli. Konstatētie pārkāpumi saistīti ar nepietiekamu aprīkojumu un glābšanas līdzekļiem. Par šādiem pārkāpumiem pērn izteikti arī 22 mutiski aizrādījumi. Pagājušajā gadā pārbaudīti arī 37 makšķernieki, bet pārkāpumi netika konstatēti.

 

Jāpiebilst, ka Pašvaldības policija nodrošina arī glābēju dežūras oficiālajās pilsētas pludmalēs – Lielupes labā krasta pludmalē un Pasta salā – peldsezonas laikā. Tā sāksies 15. maijā un ilgs līdz 15. septembrim. Glābēji uzraugāmajā teritorijā rūpējas par atpūtnieku drošību katru dienu no pulksten 10 līdz 22. Nepieciešamības gadījumā inspektori glābēji sniedz pirmo medicīnisko palīdzību, piemēram, veic mākslīgo elpināšanu un sirds masāžu, apkopj brūces un rūpējas, lai negadījuma vietā ierastos mediķi. Tāpat viņi gādā par sabiedriskās kārtības ievērošanu pludmalēs un piedalās dažādos pasākumos, lai iespējamos nelaimes gadījumos varētu operatīvi steigties palīgā, piemēram, ātrumlaivu sacensību, jahtu regašu un Piena paku laivu regates laikā.

 

Jelgavas pludmalēs 2016. gadā izteikti 332 mutiski aizrādījumi, kas ir par 10 procentiem mazāk nekā 2015. gadā. Biežāk konstatētie pārkāpumi Jelgavas pludmalēs 2016. gadā bija alkoholisko dzērienu lietošana un smēķēšana neatļautā vietā – 120 mutiski aizrādījumi (no tiem 65 par smēķēšanu, bet 55 par alkoholisko dzērienu lietošanu). Par peldēšanu aiz bojām vai lēkšanu no laipas izteikti 103 mutiski aizrādījumi, 65 – par braukšanu ar velosipēdu pludmales teritorijā, 40 – par suņu ievešanu pludmales teritorijā. 2016. gadā medicīniskā palīdzība sniegta 45 gadījumos.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē