27.1 °C, 4.4 m/s, 46.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsVANS LATVIJAS SKEITBORDA LĪGA 2017
VANS LATVIJAS SKEITBORDA LĪGA 2017
09/05/2017

Maijā Jelgavā notiks skeitborda sacensības!

Sestdien, 27.maijā Jelgavas pilsētas jaunatklātajā skeitparkā notiks VANS Latvijas Skeitborda Līgas (LSL) 2.posms skeitborda frīstailā un Jelgavas atklātais čempionāts. Sacensības skeitparkā pie Jelgavas ledus helles sāksies pulksten 12.00, reģistrēšanās no pulksten 10.00. Aicināti piedalīties skeitbordisti, kuri vecāki par 6 gadiem neatkarīgi no to dzimuma, sacensības notiks skeitborda frīstaila disciplīnā – atsevišķi zēniem un meitenēm. 

Šogad notiks trīs LSL skeitborda frīstaila sacensību posmi dažādās Latvijas pilsētās. Paredzēts, ka tiks veidots braucēju sacensību rezultātu reitings, kurā tiks apkopoti visu posmu rezultāti, un pēc kuriem tiks noteikti LSL uzvarētāji 3 grupās: Iesācēji, Amatieri un PRO. LSL PRO grupas uzvarētājs šogad iegūs prestižo iespēju pārstāvēt Latviju FIRS (Federation International Roller Sports) organizētājās sacensībās “World Roller Games 2017” Ķīnā, kas norisināsies sākot no 26. augusta Nanjing pilsētā. 

Sacensības Jelgavā organizē Latvijas Skeitborda Federācija sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs” un SIA „Zemgale”. Sacensības tiesā LSF apstiprināta tiesnešu kolēģija.

Braucēju grupas:

  • Iesācēju grupā var piedalīties braucēji vecumā līdz 13
    (iekaitot) gadiem;
  • Amatieru grupā var piedalīties braucēji vecumā no 13 līdz 17
    (ieskaitot) gadiem;
  • PRO – var piedalīties jebkurš skeitbordists, kurš
    uzskata, ka viņa braukšanas prasmes un līmenis ir atbilstošs, lai piedalītos
    šajā grupā;
  • Meiteņu grupā – nav vecuma ierobežojuma- visas braucējas startē vienā grupā.

Sacensības notiek saskaņā ar ISF (Starptautiskā Skeitborda federācijas) noteikumiem. Sacensību formāts: 2 individuālie kvalifikācijas braucieni- katrs 1:30 min garš. Tiek ņemts vērā labākais rezultāts, pēc kurā notiek braucēju atlase un braucēju kārtas secības noteikšana finālbraucieniem. 

NOLIKUMS

VANS Latvijas Skeitborda Līga (LSL) tiek izveidota, lai popularizētu un veicinātu frīstaila skeitborda attīstību Latvijā. Tās mērķis ir apzināties un atlasīt labākos un potenciālākos skeitborda frīstaila braucējus Latvijā, kas nākotnē varētu pārstāvēt mūsu valsti Olimpiskajās spēlēs “Park” vai “Street” frīstaila disciplīnās. LSL braucēju uzrādītie rezultāti būs tie, pēc kuriem turpmāk Latvijas Skeitborda Federācija izvērtēs braucējus dalībai uz Eiropas kontinenta atlases posmiem Olimpiskajām Spēlēm.

 

 

Infofmācija: LSL, Sporta servisa centrs