23.2 °C, 2.8 m/s, 60.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaNVA sāk pieņemt skolēnu pieteikumus darbam vasarā
NVA sāk pieņemt skolēnu pieteikumus darbam vasarā
09/05/2017

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina skolēnus reģistrēties vasaras nodarbinātības pasākumā. Arī šovasar skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem būs iespēja strādāt valsts līdzfinansētajās darbavietās. Šobrīd Jelgavā uzņēmēji piedāvā 125 vakances skolēnu nodarbināšanai vasarā.

No šodienas reģistrēties dalībai pasākumā iespējams aizpildot pieteikuma anketu NVA mājas lapā www.nva.gov.lv sadaļā “Elektroniskie pakalpojumi”, anketā papildus personas datiem jānorāda mācību iestāde, pases vai identifikācijas kartes numurs un informācija par vienu no vecākiem.

 

Ja skolēns jau ir vienojies ar konkrētu darba devēju par darbu vasaras periodā, NVA filiāles darbinieks sazinoties ar skolēnu, aicinās viņu saņemt norīkojumu dalībai pasākumā, tomēr, ja vienošanās par darbavietu nav notikusi, NVA informēs skolēnu par vakantajām vietām un laiku, kad darba devējs izvērtēs pretendentus. Šajā gadījumā uz atlasi būs jāņem līdzi personu apliecinošs dokuments un sagatavots CV.

 

Jāatgādina, ka reģistrācija vēl negarantē dalību pasākumā, jo valsts līdzfinansēto darbavietu skaits ir ierobežots, turklāt strādāt gribētāju katru gadu ir arvien vairāk. Savukārt vecākiem par vasaras brīvlaikā strādājošo bērnu, kurš ir skolēns vecumā līdz 19 gadiem, ir tiesības saglabāt nodokļa atvieglojumu.

Elektroniski reģistrēties pasākumam skolēni varēs līdz pat 2017. gada 17. augustam.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē