23.2 °C, 2.8 m/s, 60.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaStarptautiskā konkursā uzvar septiņgadīgs jelgavnieks
Starptautiskā konkursā uzvar septiņgadīgs jelgavnieks
10/05/2017

Šodien Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) starptautiskās izglītības konferences “Nākotnes prasmju pamatus liekam šodien” laikā godināts starptautiskā konkursa “Voices of FasTracKids” laureāts – pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” audzēknis Gustavs Osītis. Video, kurā puisēns stāsta, kādēļ viņam patīk “FasTracKids” nodarbības, tika atzīts par labāko Latvijā vecuma grupā 7+.

Programma “FasTracKids Fundamentals” ir veidota, lai atraisītu bērna dabisko vēlmi izzināt lietu parādības caur eksperimentiem un citām aktivitātēm interaktīvā veidā. Programma vairo bērna iztēli, palīdz saprast, kā iegūtās zināšanas var izmantot konkrētu problēmu risināšanā. Savukārt konkursa “Voices of FasTracKids” mērķis ir aicināt programmā iesaistītos bērnus demonstrēt savu darbu un progresu, sacerot, sarakstot un video iemūžinot runu dzimtajā valodā.

 

Gustavs “FasTracKids” nodarbības ZRKAC apmeklē no septembra un pa šo laiku ieguvis daudz jaunu zināšanu. Viņam interesē astronomija, kā arī patīk mācīties par Saules sistēmu. 

 

Šogad konkursā piedalījās 217 bērni no 39 «FasTracKids» mācību centriem 18 valstīs, padarot to par dalībniekiem bagātāko «Voices of FasTracKids» konkursu līdz šim, informē ZRKAC.

 

Gustava VIDEO.

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē