21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavniecei bronza ES dabaszinātņu olimpiādē
Jelgavniecei bronza ES dabaszinātņu olimpiādē
17/05/2017

14. maijā Dānijā noslēdzās Eiropas Savienības (ES) dabaszinātņu olimpiāde. Godalgoto trešo vietu 50 komandu konkurencē ieguva jauniešu komanda no Latvijas, kuras sastāvā bija arī Jelgavas Valsts ģimnāzijas 10. klases audzēkne Anastasija Šļapina.

A. Šlapina nedēļu pavadīja Kopenhāgenā, Dānijā, kur ar komandas biedriem no Rīgas piedalījās dabaszinātņu olimpiādē. Komanda olimpiādei nopietni gatavojās apmeklējot Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centru, kur risināja pagājušā gada uzdevumus un mācījās jaunas pētīšanas metodes.

 

Olimpiādē katrai komandai bija jāizpilda divi uzdevumi – katra risināšanai tika atvēlētas četras stundas. Viens no tiem bija ledus sastāva pētīšana, otrs – mikroaļģu paraugu analīze. Komandas vājākā vieta bija matemātiskie aprēķini, kuri lielā mērā bija katrā no uzdevumiem.

 

Līdztekus olimpiādes konkursam dalībnieki devās ekskursijās uz Kopenhāgenas tūrisma apskates vietām – zooloģisko dārzu, Dānijas Tehnisko universitāti, vikingu muzeju, kā arī komunicēja ar olimpiādes dalībniekiem no citām valstīm.

 

Foto: no A. Šlapinas arhīva

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē