19.2 °C, 3.1 m/s, 70.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSmilšu festivāla laikā – bezmaksas ekskursijas
Smilšu festivāla laikā – bezmaksas ekskursijas
01/06/2017

Šogad Smilšu skulptūru festivāla tēma ir “Teātris”, un tieši tāpēc Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs aicina jelgavniekus un pilsētas viesus festivāla laikā – 10. un 11. jūnijā – bez maksas doties divās tematiskās ekskursijās, lai iepazītu mākslas un teātra tradīcijas Jelgavā.

10. jūnijā pulksten 11 notiks ekskursija “Mākslinieku ceļš Jelgavā”. Braucot ar autobusu, Jelgavas Mākslinieku biedrības vadītāja Māra Branča vadībā tiks iepazītas Jelgavas vietas, kur savas ikdienas, darba un mācību gaitas aizvadījuši ievērojami latviešu mākslinieki. Maršruta pieturas punkti būs Jelgavas kultūras nams, Krišjāņa Barona iela, LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes ēka Svētes ielā, Alunāna parks, Stacijas parks, Zemgales prospekts un piemiņas zīme “Brīvības ceļš”. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja viesoties pie māksliniekiem Aleksandra un Mārītes Djačenko Ozolniekos, kā arī noslēgumā apskatīt šamota skulptūras Pasta salā. Ekskursijas ilgums – četras stundas.

 

Savukārt svētdien, 11. jūnijā, pulksten 13 teātra cienītāji aicināti piedalīties ekskursijā “Teātra ceļš Jelgavā”. Pastaigas laikā gide Signe Lūsiņa atklās, kādēļ Jelgavu var uzskatīt par latviešu teātra šūpuli. Ekskursijas maršruts vedīs gar Studentu teātri, Jelgavas pili, pilsētas kultūras namu, Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju, Raiņa parku un noslēgsies ar latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna memoriālā muzeja apmeklējumu. Ekskursija ilgs aptuveni divas stundas.

 

Abas ekskursijas sāksies pie Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa.

 

Dalība – bez maksas, bet vietu skaits ekskursijās ir ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti iepriekš pieteikties pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē