16.4 °C, 4.4 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta8. jūnija vakarā Pasta sala tiks slēgta apmeklētājiem
8. jūnija vakarā Pasta sala tiks slēgta apmeklētājiem
06/06/2017

Jau šobrīd aktīvi notiek gatavošanās 11. Starptautiskajam Smilšu skulptūru festivālam, līdz ar to no 8. jūnija pulksten 21 Pasta sala tiks slēgta apmeklētājiem. Apmeklētājus skulptūru parks gaidīs 10. jūnijā no pulksten 10 līdz 24 un 11. jūnijā no 10 līdz 23.

Nedēļas nogalē, 10. un 11. jūnijā, Pasta salā jelgavniekus un pilsētas viesus priecēs Baltijā lielākais smilšu skulptūru festivāls “Summer Signs”. Šogad festivāla tēma ir Teātris, un Pasta sala kļūs par simbolisku skatuvi 17 profesionāliem māksliniekiem no 6 valstīm, kuri smilšu formas pārvērtīs visiem atpazīstamos tēlos. Darbu izveidei izlietotas vairāk nekā 1000 tonnas smilšu. Svētkos, kā jau ierasts, neiztikt arī bez dažādiem muzikāliem pārsteigumiem un aktivitātēm ģimenēm un bērniem.

 

Tiem, kas vēlas ielūkoties skulptūru tapšanas procesā, ir iespēja sekot līdzi tiešraidē – festivāla mājaslapā www.festivali.jelgava.lv (sadaļā “Tiešraide”).

 

Festivāla apmeklētāji jau iepriekš aicināti padomāt par atbilstošu apģērbu un apaviem lietus gadījumā – gumijas zābakiem un lietusmēteli. Lietussargus festivāla teritorijā neizmantot.

 

Foto: JPPI “Kultūra”

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē