16.4 °C, 4.4 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSkolēni izmanto iespēju strādāt vasarā
Skolēni izmanto iespēju strādāt vasarā
07/06/2017

Šonedēļ Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādēs un uzņēmumos darbu uzsākuši skolēni, kas piedalās vasaras nodarbinātības programmā. Pirmajā maiņā nodarbināti tiks 138 skolēni – 75 skolēni 13 un 14 gadu vecumā un 63 skolēni vecumā no 15 līdz 17 gadiem.

Skolēni strādā BJC “Junda” nometnē “Lediņi”, JPPI “Pilsētsaimniecība”, Jelgavas poliklīnikā, SIA “Jelgavas Autobusu parks”, Zemgales Olimpiskajā centrā, SIA ”Zemgales EKO”, pirmskolas izglītības iestādēs “Vārpiņa”, “Zīļuks”, “Gaismiņa”, “Ķipari”, “Pasaciņa”, “Rotaļa”, “Kāpēcīši”, “Kamolītis”, kā arī vairākās tirdzniecības vietās.

 

Vasaras nodarbinātības programma ilgs līdz pat 25. augustam, un kopumā šovasar plānots nodarbināt 215 skolēnu vecumā no 13 līdz 14 gadiem un 200 skolēnu vecumā no 15 līdz 17 gadiem. Jaunākos skolēnus darbā iesaista četras stundas dienā divas nedēļas mēnesī, bet vecākos audzēkņus – sešas stundas dienā trīs nedēļas mēnesī.

 

Pilsētas budžetā skolēnu nodarbinātībai vasarā piešķirtais finansējums ir 102701 eiro Papildus sadarbībā ar NVA Jelgavas filiāli 63 jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiks apmaksāta puse no valstī noteiktās minimālās darba algas mēnesī. Jaunieši, kuri saņem norīkojumu darbā ar NVA Jelgavas filiāles rekomendāciju, strādā vienu mēnesi.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē