16.4 °C, 4.4 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaProjekts – bērnu nometne “Multikulturālā nedēļa Jelgavā 2017”
Projekts – bērnu nometne “Multikulturālā nedēļa Jelgavā 2017”
08/06/2017

Biedrība “Jelgavas nacionālo kultūras biedrību asociācija” sākusi realizēt projektu “Multikulturālā nedēļa Jelgavā 2017”. Šī projekta ietvaros plānota izglītojoši attīstoša bērnu nometne bērniem no 8 līdz 12 gadiem.  Septiņu dienu laikā paredzēts noorganizēt pasākumu kopumu, kurā katra nometnes diena tiks veltīta kādas tautas – latviešu, baltkrievu, ebreju, poļu, krievu, ukraiņu, čigānu un lietuviešu – kultūras iepazīšanai.

Nometne plānota Jelgavā dzīvojošiem bērniem, vecumā no 8 līdz 12 gadiem.Aktivitātes norisināsies no 12. līdz 18.jūnijam (ieskaitot) no pulksten 10 līdz 18.

 

Lielākoties nometnes aktivitātes norisināsies Sabiedrības integrācijas pārvaldē (Sarmas ielā 4) un Jelgavas 2.pamatskolas stadionā. Nometne notiks bilingvāli, pamatā darba valodas būs latviešu, krievu, bet skanēs arī citas mazākumtautību valodas. Bērniem dalība nometnē ir bez maksas, izdevumus (aktivitātes, materiālus darbam un ēdināšanu) sedz nometnes organizatori.

 

Nedēļas laikā nometnes bērnus plānots iepazīstināt ar Jelgavā dzīvojošo mazākumtautību nacionālajām tradīcijām un kultūru, tādejādi veicinot jaunās paaudzes attīstību un redzes loka paplašināšanu, kā arī lietderīgu brīvā laika pavadīšanu. Katras dienas aktivitāšu ieviešanā piedalīsies attiecīgo mazākumtautību biedrību pārstāvji, brīvprātīgie jaunieši un pieaicinātie speciālisti. Par kopējo nometnes ieviešanu rūpēsies nometnes vadītāja un projekta vadītāja.

 

Dienas kārtība:

10:00 – sporta un izglītojošas aktivitātes u.c.;

13:00 – pusdienas;

14:00 – kultūras, izglītojošas un radošas aktivitātes u.c.;

16:00 – launags;

16:20 – kultūras, izglītojošas un radošas aktivitātes u.c.

 

Pieteikšanās nometnei un papildinformācija par nometni no 15.maija (līdz tiks nokomplektēta grupa) pa tālr.: 63005467 vai klātienē Sarmas ielā 4 (JPDA Sabiedrības integrācijas pārvalde). Reģistrējot bērnu nometnei vecāki/aizbildņi apņemas nodrošināt bērna dalību nometnē visas 7 dienas no pulksten 10 līdz 18!

 

Projekts veicinās sapratni un sadarbību starp dažādu tautību pārstāvjiem, veidos labvēlīgus kultūras un informācijas nosacījumus Jelgavas iedzīvotājiem, kā arī veicinās mazākumtautību biedrību attīstību, kultūras mantojuma saglabāšanu un atpazīstamības vairošanu caur projekta pasākumiem. Projektu finansē Jelgavas pilsētas dome.

 

Foto: JPPA Sabiedrības integrācijas pārvalde

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē