16.4 °C, 4.4 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaMācīs darināt kļavu lapu cepures
Mācīs darināt kļavu lapu cepures
09/06/2017

Gaidot vasaras saulgriežus, sestdien, 17. jūnijā, pulksten 12 Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši radošā nodarbība “Līgo Līgas, līgo Jāņi”, kurā interesenti varēs iepazīt vasaras saulgriežu svinību tradīcijas un izveidot oriģinālu svētku galvas rotu – kļavu lapu cepuri, informē Jelgavas reģionālā Tūrisma centrs.

Viena no Līgo svētku tradīcijām ir galvas rotu darināšana no zālēm un ziediem. Arvien biežāk tradicionālo ziedu vainagu vietā Līgo svētku svinētāji rotājas ar cepurēm, darinātām no kļavu lapām. Šādas cepures ir ne vien interesantas un skaistas, bet arī praktiskas. Nodarbības laikā pasniedzēja Zanda Kursīte iepazīstinās ar kļavu lapu cepuru darināšanas pamatprincipiem un iemācīs darināt šīs galvas rotas, tāpat dalībnieki varēs iepazīt arī vasaras saulgriežu tradīcijas un uzzināt, kā šos svētkus svinējuši senlatvieši.

 

Lai izgatavotu cepuri, nodarbības dalībniekiem līdzi jāņem 200–300 svaigas kļavu lapas. Dalības maksa – 3 eiro, pirmskolas vecuma bērniem – 1 eiro. Plašāka informācija un pieteikšanās nodarbībai pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē