20 °C, 3.7 m/s, 67.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsLATVIJAS TRIĀLA ČEMPIONĀTS, 2.POSMS
LATVIJAS TRIĀLA ČEMPIONĀTS, 2.POSMS
14/06/2017

Sacensībās triumfē jelgavnieks Andris Grīnfelds!

Šī gada 11.jūnijā Priežkalnos Agarska Triāla Klubs organizēja Latvijas triāla čempionāta 2.posmu, kur piedalījās piecdesmit moto un velo grupu dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Smagākajās A un B grupās sacensību trase izrādījās īpaši grūta un sarežģītiem tehniskiem elementiem pilna. Absolūtajā čempionāta vērtējumā pārliecinošu uzvaru guva jelgavnieks Andris Grīnfelds (Agarska Triāla Klubs) ar 43 soda punktiem, atstājot 2.vietā Kristeru Einasu (Grobiņas MK) ar 102 soda punktiem, 3.vietā Niks Alksnis (Viking Trial) ar 119 soda punktiem.

Tiieši šādā secībā pirmais sportistu trijnieks finišēja arī pirmajā posmā Liepājā, līdz ar to saglabājot šādas pozīcijas arī gada kopvērtējuma tabulā. Savukārt, B grupā uzvaru svinēja Arvis Alksnis (Viking Trial), otrais – Dainis Vītoliņš (MT skola).

Intriga briest C grupā. Svētdien uzvaru izcīnīja viesis no Igaunijas Vallo Poder ar 41 s.p, bet pirmo sezonu startējošais Daniels Grinkevičs (Agarska Triāla Klubs) atpalika par 14 soda punktiem un ierindojās 2.vietā. Trešais palika Artis Alksnis (Viking Trial) ar 70 s.p. Grupas kopvērtējumā pēc diviem posmiem – A.Alksnis ar D.Grinkevičs ar 32 punktiem dala 1./2.vietu. Ar 20 punktiem 3./4.vietu dala V.Poder un veterāns Guntars Mateuss (Grobiņas MK). 

D grupā šoreiz dominēja igauņu sportisti. Pirmais Klaus Somelar, trešais Tonis Ross, bet starp viņiem iespraucās un otro vietu izcīnīja Mareks Robežnieks (AKA TEAM). Šajā grupā Agarska TK braucēji Rainers Pīrāgs – septītais, Ketija Agarska devītā, kas kopvērtējumā dod Raineram ceturto, bet Ketijai septīto vietu.

REZULTĀTI

Piecgadīgais Adrians Grīnfelds (Agarska Triāla Klubs) pēc diviem posmiem Mini grupā atrodas ceturtajā pozīcijā, bet pirmā grupā ir Lote Kurpniece (LRK Sigulda). Elektro motociklu grupā pirmais Agnis Alksnis (Viking Trial). Jauniešu grupā 1.vietā Renārs Atvars (MT skola).

Latvijas čempionāts šogad notiek piecos posmos, sacesnību nākamais posms notiks Ugālē 15.jūlijā un to organizē Triāla Klubs Karters. Savukārt, 17. līdz 18.jūnijā Tapā notiks Baltijas triāla čempionāts.

Vienlaicīgi ar triāla sacensībām, Priežkalnos notika ekstrēmās moto daudzcīņas sacensības, kas sastāvēja no divām daļām – triāla un ātruma testiem, kuros ietilpa krosa tests, apvidus tests un ekstrēmais tests. Sacensībās piedalījās 20 dalībnieki divās grupās Pro un Iesācēji.

Triāla sadaļu
Iesācēju klasē uzvarēja Artūrs Irbe, otrais Rolands Neimanis, trešais Oļegs
Akulis. Pro klasē pirmais triāla veterāns Lauris Klēbahs, otrais titulētais enduro braucējs Lauris Ērmanis, trešais Armands Frīdenbergs. Daudzcīņas kopvērtējumā absolūti labākais Lauris Ērmanis.

Sacensības atbalstīja Ozolnieku novada Domei un Jelgavas Sporta servisa centrs.

 

Informācija: E.Agarskis