25 °C, 4.4 m/s, 50.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas muzejā atklāj dāņu gleznotāja izstādi
Jelgavas muzejā atklāj dāņu gleznotāja izstādi
16/06/2017

Vakar Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā tika atklāta dāņu gleznotāja Oges Damgorda (1917–1991) izstāde “Oge Damgords 100”. Jelgavā šis ir īpašs notikums, jo dāņu māksla Latvijā ir rādīta gaužām maz.

O.Damgords bijis ne vien mākslinieks, bet arī liels mākslas atbalstītājs un mecenāts – uz viņa kolekcijas pamata izveidots Modernās mākslas muzejs Herningā. Izstādē skatāmā glezniecība ir atšķirīga no tās, ko esam raduši redzēt. Iespējams, daudziem šķiet, ka skandināvi ir skarbi, bet, apskatot Oges Damgorda izstādi, ikviens var pārliecināties par pretējo.

 

O.Damgords ar mākslu un tās baudīšanu ir bijis pārņemts jau kopš jaunības. Gleznotāja skolotāji un padomdevēji mākslā bijuši izcili mākslinieki un pedagogi, kuri pratuši atraisīt O.Damgorda talantu, kas slēpies aiz biznesa cilvēka ikdienas pienākumiem – glezniecība pozitīvi ietekmējusi arī viņa veselību.

 

Dāņu gleznotāja O.Damgorda gleznu izstāde “Oge Damgords 100” Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā būs apskatāma līdz 23. jūlijam.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē