25 °C, 4.4 m/s, 50.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAktivitātes un pasākumi brīvdienas
Aktivitātes un pasākumi brīvdienas
17/06/2017

Šajā nedēļas nogalē Jelgavā notiks vairāki sporta pasākumi, kuros jelgavnieki aicināti gan piedalīties paši, gan apmeklēt kā skatītāji un līdzjutēji. Savukārt kultūras cienītājiem sestdien, 17. jūnijā, pulksten 16 būs iespēja apmeklēt Jelgavas Latviešu biedrības teātra pirmizrādi “Par purna tiesu”.

Sestdien, 17. jūnijā, pulksten 12 Pasta salā notiks Jelgavas pludmales volejbola čempionāta 2. posms. Pludmales volejbola entuziasti Pasta salā aicināti ierasties ātrāk – no pulksten 10 līdz 11.30 –, kad tur tiks organizēti bezmaksas treniņi, lai paaugstinātu savu meistarību un labāk sagatavotos Jelgavas čempionātam. Kā informē organizatori, pārstāvju sanāksme un grupu izloze norisināsies sacensību dienā pulksten 11.45. Turnīrā piedalīsies ne vairāk kā 24 komandas. Ja nebūs pieteicies maksimālais komandu skaits, tad varēs pieteikties uz vietas pirms sacensībām.

 

Tāpat sestdien pie Zemgales Olimpiskā centra pulksten notiks strītbola turnīrs “Ghetto basket”. Kā informē turnīra organizatori, reģistrācija sāksies stundu pirms sacensībām – sākot no pulksten 11. Lai dalībai turnīrā reģistrētu komandu, tās pārstāvim vai kādam no spēlētājiem ir jāvēršas sekretariātā, samaksājot dalības maksu un paziņojot komandas nosaukumu. Attiecīgi pēc tam komanda tiks iekļauta turnīra tabulā. Sacensību dalības maksa abās jaunākajās vecuma grupās ir 6 eiro no komandas, bet vecākajā grupā – 10 eiro no komandas. Tāpat katram spēlētājam ir jāiegādājas licence (ja tā šogad jau nav nopirkta), kas maksā 3 eiro. Komandas tiks sadalītas šādās grupās: 17+ (1999. g.dz. un vecāki), U-16 (2000. g.dz. un jaunāki) un U-14 (2002. g.dz. un jaunāki). Jāpiebilst, ka komandā drīkst spēlēt meitenes, kuras ir gadu vecākas par puišiem. Tāpat organizatori, ņemot vērā pieteikto komandu skaitu, ir tiesīgi apvienot grupas.

 

Sestdienas, 17. jūnija, vakarā turpat Zemgales Olimpiskajā centrā notiks “SynotTip” Latvijas futbola Virslīgas spēle starp FK “Jelgava” un FS “Metta/LU” komandām, mača sākums – pulksten 19. Ieeja – 2 eiro. Savukārt svētdien, 18. jūnijā, Zemgales Olimpiskajā centrā stadionā notiks olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausa izcīņa šķēpmešanā. Sacensības sāksies pulksten 11, kad sacentīsies jaunieši. Pulksten 16 būs sacensību atklāšana, bet pēc tam sāksies elites grupas sportistu sacensības. Ieeja skatītājiem – bez maksas.

 

Kultūras cienītājiem sestdien, 17. jūnijā, pulksten 16 būs iespēja apmeklēt Jelgavas Latviešu biedrības teātra pirmizrādi “Par purna tiesu”, kas notiks Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā. Ieeja – par ziedojumiem. Tāpat apskatāmas jaunas izstādes Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā un Ādolfa Alunāna muzejā.

 

Svētdien, 18. jūnijā, no pulksten 9 līdz 12 Hercoga Jēkaba laukumā notiks zemessardzes un ASV jūras kājnieku tehnikas un ekipējuma parāde – tā ir daļa no militārajām mācībām “Saber Strike 2017”, kas no 24. maija līdz 24. jūnijam norisinās Baltijas valstu un Polijas teritorijā. Pasākumā ar savu tehniku un ekipējumu piedalīsies ASV jūras kājnieki un Zemessardzes 52. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi. Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs baudīt Zemessardzes 52. kājnieku bataljona ansambļa “Junda” koncertu, noskatīties Jelgavas pilsētas jaunsargu vienības defilē programmu, kā arī piedalīties citās izzinošās aktivitātēs.  Jāpiebilst, ka pasākuma norises laikā Lielajā ielā un tai piekļautajās ielās var rasties īslaicīgi satiksmes ierobežojumi, tādēļ satiksmes dalībnieki aicināti būt saprotošiem.

 

Tāpat svētdien pulksten 12 Lielupes krasta promenādē notiks “Pludmales festiņš” –ģimenes kopā būšanas pasākums. “Pludmales festiņa” mērķis ir sniegt iespēju ģimenēm, bērniem un jauniešiem atraktīvi un pozitīvā gaisotnē pavadīt brīvdienu tepat, Jelgavā. Psākuma apmeklētāji varēs piedalīties arī interesantās radošajās darbnīcās, sporta stafetēs – gan individuālajās, gan ģimenes disciplīnās –, mācīties braukt ar SUP dēli, kā arī izbaudīt dažādas piepūšamās un ūdens atrakcijas. Būs padomāts arī par izklaidēm pašiem mazākajiem dalībniekiem, bet aktīvākie “Pludmales festiņa” dalībnieki saņems balvas. Dalība pasākumā un aktivitātēs – bez maksas. Pasākumus plānots īstenot visas vasaras garumā – reizi mēnesī –, tāpēc ģimenes aicinātas aktīvi piedalīties “Pludmales festiņā” arī 9. jūlijā un 19. augustā.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē