18.8 °C, 2.4 m/s, 78.5 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītība“Gada labākais ekonomikā 2017” – Spīdolas ģimnāzijas absolvents
“Gada labākais ekonomikā 2017” – Spīdolas ģimnāzijas absolvents
28/06/2017

Noslēdzies konkurss “Gada labākais ekonomikā 2017”, un par gada labāko skolēnu ekonomikā atzīts Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas absolvents Ralfs Rogaļevs. 

Šogad R.Rogaļevs uzmanību pievērsa ar sevis nodibināto skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) “Light-Up”, kas izgatavo dizaina priekšmetus kuba lampas. Uzņēmums ieguva 1. vietu Latvijas SMU finālā, un nu komanda gatavojas Eiropas SMU finālam, kurš no 11. līdz 13. jūlijam norisināsies Briselē. 

 

Šobrīd SMU “Light-Up” – R.Rogaļevs, Elgars Rihards un Toms Sutris – gatavojas Eiropas SMU finālam, kurā piedalīsies katras valsts labākais mācību uzņēmums. Jauniešiem jāsagatavo ziņojums, jāizveido stends, jāizstrādā prezentācija un noslēgumā sava ideja un produkts būs jāprezentē žūrijai.

 

Nominācijai “Gada labākais skolēns ekonomikā 2017” bija izvirzīts vēl viens jelgavnieks – Jelgavas Valsts ģimnāzijas audzēknis Reinis Nikuļcevs. Savukārt Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolotāja Ilze Rumbeniece bija izvirzīta nominācijā “Gada labākais skolotājs ekonomikā 2017”.

 

Jelgavnieki plūca laurus arī nominācijā “Gada jaunais uzņēmējs 2017” ko ieguva Roberts Kroģeris. Viņš ir Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas absolvents, un arī viņu konkursam pieteica skola. R.Kroģeris nodibinājis uzņēmumu “KRO kebabnīca”, kas atrodas starp Jelgavas Valsts ģimnāziju un Jelgavas Spīdolas ģimnāziju.

 

Foto: publicitāte

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē