17.9 °C, 2.5 m/s, 71 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaStreikos arī ģimenes ārsti Jelgavā
Streikos arī ģimenes ārsti Jelgavā
29/06/2017

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pagājušajā nedeļā tikās ar pilsētas veselības aprūpes iestādēm un neatliekamās palīdzības dienesta vadību, lai pārrunātu iespējas pilsētā nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumus ģimenes ārstu streika laikā, ko šā gada 3. jūlijā pieteikusi Latvijas Ģimenes ārstu asociācija.

Streika laikā Latvijas ģimenes ārsti var pārtraukt valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar Veselības ministriju par streika prasību izpildi. Pēc Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas rīcībā esošās informācijas, streikam dalību pieteikuši arī Jelgavas pilsētas ģimenes ārsti.

 

Pēc  provizoriskiem datiem no 59 Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā praktizējošiem  ģimenes ārstiem, atbalstīt streiku plāno 22, nestreikos – 22, bet četri ārsti līdz šim nav pieņēmuši lēmumu par dalību streikā, savukārt pārējie ir atvaļinājumā.

 

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijā norāda, ka ģimenes ārstu prakses, kas piedalīsies streikā, būs atvērtas, tomēr tajās pieejamas būs tikai māsu un ģimenes ārstu palīgu konsultācijas atbilstoši viņu kompetencei. Nepieciešamības gadījumā māsas un ārsta palīgi sniegs arī pirmo un neatliekamo medicīnisko palīdzību. Jāpiebilst, ka ģimenes ārsti nav atteikušies sniegt maksas pakalpojumus.

 

Palīdzību saslimšanas gadījumā Jelgavas pacienti var saņemt, zvanot uz valsts ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, vēršoties slimnīcas uzņemšanas nodaļā, poliklīnikā, kā arī pie dežūrārstiem un pediatriem.

 

Detalizētāka informācija par medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām streika laikā būs pieejama Nacionālā veselības dienesta mājaslapā www.vmnvd.gov.lv.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē