18.8 °C, 2.4 m/s, 78.5 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaValsts pārbaudes darbos Jelgavas skolēni uzrāda labus rezultātus
Valsts pārbaudes darbos Jelgavas skolēni uzrāda labus rezultātus
30/06/2017

Ceturtdien, 29. jūnijā, izglītības iestādes un 12.klašu absolventi saņēma centralizēto eksāmenu sertifikātus par vispārējās vidējās izglītības programmas apguvi. Kopumā mūsu pilsētas absolventu sasniegtie rezultāti vērtējami kā labi.

Jelgavas 5.vidusskolas, Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Tehnikuma un Amatu vidusskolas sasniegumu dinamika ir augoša, salīdzinot vidējo vērtējumu 2016./2017.mācību gadā ar 2015./2016.mācību gada rezultātiem. Lielākā sasnieguma dinamika valsts pārbaudes darbos ir Jelgavas 5.vidusskolai.

 

Visi 12.klašu skolēni kārtoja matemātikas, latviešu valodas un svešvalodas obligātos eksāmenus. Matemātikas eksāmenā visu vidusskolu absolventi, izņemot Tehnoloģiju vidusskolas, profesionālo vidusskolu un Vakara (maiņu) vidusskolas skolēni, uzrādīja labākus rezultātus nekā vidēji valstī. Labākos rezultātus matemātikā uzrādīja 5.vidusskola – 67,59% (valstī – 34,9%). Angļu valodā visu vidusskolu absolventi, izņemot 6.vidusskolas, profesionālo un Vakara (maiņu) vidusskolas skolēni, uzrādīja labākus rezultātus nekā valstī. Savukārt latviešu valodas eksāmenā 5. un 6.vidusskolas, profesionālo vidusskolu un Vakara (maiņu) vidusskolas jauniešiem neizdevās sasniegt valsts vidējo rezultātu. Zem 5% eksāmena kopvērtējums matemātikā šogad ir 12 izglītojamajiem (3 – Amatu vidusskolas un 9 – Tehnikuma izglītojamajiem).

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas Izglītības pārvaldē