18.8 °C, 2.4 m/s, 78.5 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaSākusies uzņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātē
Sākusies uzņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātē
04/07/2017

No šodienas līdz 11. jūlijam notiek uzņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) – reflektantiem ir iespēja pieteikties kādā no 27 bakalaura un 18 maģistra studiju programmām. Lai gan šodien dokumentus iesniegt var līdz pulksten 18, šo iespēju jau izmantojuši 130 interesenti. Pagaidām populārākās jauno studentu vidū ir veterinārmedicīnas, informācijas tehnoloģiju un mežinženieru studiju programmas.

Līdz 11. jūlijam visi studētgribētāji tiek gaidīti Jelgavas pilī, lai klātienē uzrādītu izglītības dokumentus, apstiprinātu vai izveidotu pieteikumu uz vietu kādā no universitātes fakultāšu piedāvātajām programmām. Arī šī gada piedāvājumā ir biozinātņu, inženierzinātņu, kā arī sociālo zinātņu programmas.

 

Pieteikties studijām iespējams arī elektroniski, aizpildot pieteikumu vienotās uzņemšanas sistēmā www.latvija.lv, taču arī šajā gadījumā klātienē Jelgavas pilī vai jebkurā citā Latvijas augstskolu vienotās uzņemšanas dokumentu pieņemšanas punktā pieteikums jāapstiprina, uzrādot izglītības dokumentus. Klātienē jāuzrāda pase vai personas apliecība (eID), atestāts vai diploms, sekmju izraksts, kā arī centralizēto eksāmenu sertifikāts.

 

Šogad vairākās LLU pamatstudiju programmās paredzētas izmaiņas. Piemēram, pirmo reizi budžeta vietas būs pieejamas studiju programmās “Komercdarbība un uzņēmumu vadība” un “Dizains un amatniecība”, kā arī palielināts valsts finansēto studiju vietu skaits studiju programmā “Pārtikas produktu tehnoloģija”. Kopumā LLU topošajiem studentiem šogad būs pieejamas 729 budžeta vietas.

 

Vienlaikus ar pieteikumu apstiprināšanu pamatstudijām klātienē sākas uzņemšana 18 maģistra līmeņa studiju programmās. LLU bakalaura grāda ieguvēji, kuri vēlas turpināt studijas LLU maģistrantūrā, var pieteikties elektroniski LLU informācijas sistēmā, bet citu augstskolu absolventi – līdz 11. jūlijam Jelgavas pilī klātienē. Jāpiebilst, ka maģistra studiju programmās pieejamas 269 valsts finansētās studiju vietas.

 

Uzņemšana notiek Jelgavas pilī 6. un 7. jūlijā no pulksten 9 līdz 18, 8. jūlijā – no pulksten 10 līdz 13, savukārt 10. un 11. jūlijā pieteikties varēs no pulksten 9 līdz 18.

 

LLU arī šogad rīkos tradicionālo “Uzņemšanas nakti”, kuras laikā dokumentus pēdējā pieteikšanās dienā, 11. jūlijā, būs iespējams iesniegt no pulksten 20 līdz pat pusnaktij. Pieteikšanās maksa ir 30 eiro, un tajā var ietilpt vairākas studiju programmas vai studiju veidi.

 

Ja rodas jautājumi par uzņemšanas procesu, studiju programmām vai elektronisko reģistrēšanos, zvanot pa tālruni 20227755 vai 63005703, uz tiem atbildēs LLU Studiju centra speciālisti. Papildu informācija par uzņemšanu pieejama universitātes mājaslapā www.llu.lv.

 

Pirmie uzņemšanas rezultāti tiks paziņoti 14. jūlijā, kad varēs gūt apstiprinājumu, ka interesentam piedāvāta vieta primāri vēlamajā programmā vai citā norādītajā programmā.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē