18 °C, 3.1 m/s, 78.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaĢimenes ārsti uz vienu dienu pārtrauks streiku
Ģimenes ārsti uz vienu dienu pārtrauks streiku
11/07/2017

Trešdien, 12. jūlijā, ģimenes ārsti uz vienu dienu pārtrauks streiku, lai sniegtu medicīnisko palīdzību sociāli neaizsargātiem pacientiem, informē Latvijas Ģimenes ārstu asociācija.

Ģimenes ārstu asociācija norāda, ka sakarā ar iedzīvotāju sūdzībām par ārstu nepieejamību, streiks uz vienu dienu tik pārtraukts. Ģimenes ārsti sniegs valsts apmaksātos pakalpojumus noteiktā kārtībā. Ārstus aicināti apmeklēt sociāli neaizsargātas un trūcīgas personas. Šī akcija tiek rīkota tiem pacientiem, kuri streika laikā nevar atļauties nopirkt medikamentus par pilnu cenu, nevar aiziet pie ģimenes ārsta, patstāvīgi sedzot vizītes izmaksas, kā arī, piemēram, nodot analīzes laboratorijā par pilnu cenu.

 

Trešdien, 12. jūlijā, Streika komisija atkārtoti tiksies ar premjeru, lai pārrunātu ģimenes ārstu prasības. Galvenais jautājums paliek nemainīgs – kapitācijas naudas palielināšana. Šobrīd nav iespējams prognozēt, kā norisināsies pārrunas un tālākā Streika komisijas taktika atkarīga no premjera piedāvājuma un pārrunu rezultāta.

 

Ģimenes ārsti streiku uzsāka 3. jūlijā pulksten 12. Pirmajā nedēļā Jelgavas ārstniecības iestādes, kurās streikā iesaistīto ģimenes ārstu pacientiem tika nodrošināta iespēja apmeklēt dežūrārstu, lielu pacientu pieplūdumu neizjuta, bet šonedēļ pacientu ir vairāk. Piektdien sniegta palīdzība 11 pacientiem, savukārt pirmdien – vēl 11 cilvēkiem, norāda Jelgavas poliklīnikas valde, piebilstot, ka situācija nav kritiska. Pacienti poliklīnikā ierodas arī ārpus dežūrārstu darba laika, un tādā gadījumā streikojošo ģimenes ārstu pacientus pieņem tie ģimenes ārsti, kuru ārsta prakses atrodas Jelgavas poliklīnikā.

 

Savukārt Zemgales veselības centrā (ZVC) no sešiem ģimenes ārstiem, kuru prakses ir ZVC, strādā pieci. Viena ģimenes ārste uzsākusi streiku jau 3. jūlijā un streiko joprojām. ZVC valde apstiprina – iestāde strauju pacientu pieplūdumu neizjuta ne pagājušajā nedēļā, ne arī šīs nedēļas sākumā. Piektdien pieņemšanā pie dežūrārstiem bija seši pacienti, savukārt vakar bija četri.

 

Jāatgādina, ka streika laikā pacientiem Jelgavā ir iespēja vērsties pēc medicīniskās palīdzības pie dežūrārstiem slimnīcā, poliklīnikā, kā arī Zemgales veselības centrā. Pilsētas slimnīcas dežūrārsti pieejami otrdien un piektdien no pulksten 15 līdz 20, bet sestdien un svētdien no pulksten 9 līdz 19. Jelgavas poliklīnikas dežūrārstu darba laiks darba dienās ir no pulksten 15 līdz 19. Savukārt Zemgales veselības centrā pirmdienās un piektdienās dežūrārsti pieejami no pulksten 14 līdz 16, bet otrdien un piektdien no pulksten 9 līdz 11. Visa aktuālākā informācija par palīdzības saņemšanu ģimenes ārstu streika laikā pieejama mājaslapā www.vmnvd.gov.lv

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē