18 °C, 2.8 m/s, 81.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaKopā ar vecākiem rasts jauns risinājums
Kopā ar vecākiem rasts jauns risinājums
11/07/2017

Otrdien, 11. jūlijā, Jelgavas domes Izglītības un sporta komitejā tika skatīts jautājums par Vakara (maiņu) vidusskolas darba organizāciju nākamajā mācību gadā. Sagatavotais lēmumprojekts paredz, ka aptuveni 120 vakara (maiņu) vidusskolas klašu skolēni mācības turpinās 6. vidusskolas telpās, kurās šobrīd no 42 mācību kabinetiem ikdienā tiek noslogoti tikai 24. Proti, skolā, kura var uzņemt līdz pat 1200 audzēkņiem, reāli mācās 587 skolēni. Savukārt 44 pamatskolas klašu skolēni tāpat kā līdz šim mācības turpinās līdzšinējās Vakara (maiņu) vidusskolas telpās Skolotāju ielā 8.

“Mums jāizšķiras par to, vai vēlamies saglabāt 6. vidusskolu, jo bez reformām pārskatāmā nākotnē šī skola vismaz vidusskolas statusā nevarēs pastāvēt nepietiekamā audzēkņu skaita dēļ,” uzsver Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, pamatojot ieceri par Vakara (maiņu) vidusskolas pārcelšanu uz 6. vidusskolas telpām.

 

Abas skolas nākamajā mācību gadā strādās kā atsevišķas juridiskās personas, turklāt Vakara (maiņu) vidusskolā mācības notiek tikai piektdienu pēcpusdienās un sestdienās. Sagatavots priekšlikums arī par papildus pamatskolas izglītības programmu licencēšanu 6. vidusskolai no 2018./2019. mācību gada, kad skola varēs sākt uzņemt arī bērnus, kuri apgūs izglītību tikai valsts valodā. Paralēli 6. vidusskolai būs jālicencē arī vispārējā vidējās izglītības programma vakara un neklātienes apmācībai.

 

Jāpiebilst, ka līdz šim notikušas vairākas tikšanās ar abu skolu pedagogiem un vecākiem un lielākā daļa priekšlikumu par to, kā risināt šo jautājumu, ir ņemti vērā. Pēc vecāku ierosinājuma, skolā veidos jaunas izglītības programmas, lai piesaistītu papildus skolēnus.

 

Gala lēmumu par izmaiņām pilsētas izglītības sistēmā plānots pieņemt 20. jūlija domes sēdē.

 

Saistītie raksti: Lems par Jelgavas 6. vidusskolas un Vakara vidusskolas attīstību

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē