16.8 °C, 4.3 m/s, 82.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas nakts pusmaratona trase
Jelgavas nakts pusmaratona trase
12/07/2017
Jau 22. jūlijā Jelgavā notiks lielākais sporta pasākums pilsētā – Jelgavas nakts pusmaratons –, kurā šogad tiek gaidīti pat līdz 6000 skrējējiem. Pamatīgas pārmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir piedzīvojusi skrējiena trase.

Galvenās izmaiņas trases plānojumā veiktas saistībā ar ieceri nākamajā gadā pretendēt uz Latvijas čempionāta statusa iegūšanu 10 kilometru distancē, līdz ar to šogad tika precīzi nomērīta trase, lai tā atbilstu gan šai distancei, gan pusmaratona distancei. Tāpat liela loma bija apļu skaita samazināšanai, jo tas nākotnē palīdzēs sasniegt augstākus rezultātus – jo mazāk pagriezienu, jo trase ir ātrāka.

 

Būtiskākā atšķirība, kas jāņem vērā ikvienam 22. jūlija vakarā skriet gribētājam, ir tā, ka šogad ir mainījies skriešanas virziens. Starts kā ierasts būs blakus Mītavas tiltam Jāņa Čakstes bulvārī. Savukārt pēc starta šāviena skrējēji dosies nevis ierastajā virzienā, bet gan skries līdz Lielajai ielai. Pēc tam pa Lielo ielu skrējējiem būs jādodas līdz Dambja ielas, Lielās ielas un Krišjāņa Barona ielas krustojumam. Tālāk skrējiens turpināsies pa Kr. Barona ielu līdz Pasta ielai. Pirmais aplis pusmaratona skrējējiem būs jāveic pa Lapskalna ielu līdz Uzvaras parkam, bet otrais aplis būs garāks.

 

Šogad daļa no trases izvietota arī Pārlielupē. Sportistiem būs jāskrien pa Rīgas ielu līdz Strazdu ielai, kur plānots pagrieziens. Tālāk distance turpināsies pa Imantas ielu, Akmeņu ielu un Lāčplēša ielu, tālāk pa Kronvalda ielu līdz Rīgas ielai. Finiša līnija visu trīs distanču – 5, 10 un 21 kilometra – skrējējiem būs ierastajā vietā – Pasta salā.

 

jelgava_pusmaratons.jpg

 

Kopumā distancē būs pieci atbalsta punkti, kuros skrējēji tiks gan padzirdīti un paēdināti, gan tajos varēs baudīt kādu muzikālu priekšnesumu.

 

JELGAVAS NAKTS PUSMARATONA PROGRAMMA

 

Ceturtdiena, 20. jūlijs

15.00 – 22.00 Numuru saņemšana tirdzniecības parka «Alfa» veikalā «Sportland» (2. stāvā)

 

Piektdiena, 21. jūlijs

12.00 – 20.00  Numuru saņemšana Pasta salā, Jelgavā

 

Sestdiena, 22. jūlijs (Pasta salā)

12.00   Latvijas čempionāts ūdens motosportā

16.00   Numuru saņemšana

19.00   Mazuļu rāpošanas sacensības

20.00   Bērnu skrējiens

21.00   Putu ballīte sadarbībā ar «Sportland»

21.05   Uzstājas grupa «TirkizBand»

22.15   «BTA» 5 km; «Nike» 10 km; 21,0975 km skrējiens; 5 km nūjošana

23.00   Uzstājas grupa «TirkizBand»

0.15     Uzstājas Miks Galvanovskis

1.00     Apbalvošana

 

Saistītie raksti: Satiksmes organizācija Jelgavas nakts pusmaratona laikā

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē