16.8 °C, 4.3 m/s, 82.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavā notiks Sportland kauss vieglatlētikā
Jelgavā notiks Sportland kauss vieglatlētikā
13/07/2017

18.jūlija pēcpusdienā Zemgales Olimpiskā centra stadionā (ZOC) notiks vieglatlētikas trenera Ulda Samsona piemiņas balvas izcīņa, kas vienlaikus ir arī Jelgavas pilsētas čempionāts un “Sportland kauss” vieglatlētikā IV posms.


Par Sportland kausiem cīnīsies U18 un pieaugušo vecuma grupas dalībnieki. Papildus sešām Sportland kausa disciplīnām – 200m, 100/110m/b, 400m, 1000m/15000m skrējieni, tāllēkšana, lodes grūšana un šķēpa mešana stadionā notiks arī diska mešana, kas iekļauta trenera Ulda Samsona piemiņas balvas izcīņā.

 

Balvu fonds Jelgavas posmā: absolūti augstvērtīgākā rezultāta īpašnieks, vērtējot pēc IAAF tabulām, saņems naudas balvu 100 EUR (viena sieviete un viens vīrietis); augstvērtīgākā rezultāta īpašnieks starp Jelgavas pilsētas sportistiem, vērtējot pēc IAAF tabulām, saņems naudas balvu 50 EUR (viena sieviete un viens vīrietis); uzvarētāji diska mešanā saņems naudas balvu 50 EUR (viena sieviete un viens vīrietis); par Latvijas rekorda uzstādīšanu sportists saņems 300 EUR naudas balvu, savukārt sportista treneris saņems naudas balvu 150 EUR (viens treneris).

 

Šīs ir pēdējās sacensības Latvijā, kur mūsu vieglatlētiem būs iespēja kvalificēties Pasaules čempionātam, kas augustā sākumā notiks Londonā. Par Pasaules čempionāta normatīviem cīnīsies vairāki šķēpmetēji, kā arī sportisti citās disciplīnās.

 

Savukārt, lai piedalītos “Sportland kausa” kopvērtējuma izcīņā, ir jāpiedalās vismaz trijos sacensību posmos, kur obligāts ir starts finālposmā Rēzeknē, kas notiks 2.augustā. Kopvērtējumā uzvarēs tas sportists, kurš izcīnīs vairāk punktus trīs posmu ietvaros.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē