16.8 °C, 4.3 m/s, 82.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsUz Eiropas Jaunatnes olimpiādi dosies četri jelgavnieki
Uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi dosies četri jelgavnieki
14/07/2017

No 23. līdz 29. jūlijam Ungārijas pilsētā Ģērā notiks 14. Eiropas Jaunatnes olimpiāde, kurā piedalīsies sportisti 15–18 gadu vecumā no 50 Eiropas valstīm. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 53 sportisti, kas startēs septiņos sporta veidos. Jelgavu pārstāvēs džudiste Milēna Rinkeviča, kanoisti Aleksejs Ševcovs un Katrīna Smiltniece, kā arī peldētājs Didzis Rudavs.

Pirms došanās ceļā Latvijas komanda kopā sanāks 18. jūlijā “Elektrum” olimpiskajā centrā. Sportisti tiks informēti par noteikumiem, kas ir jāievēro olimpiādes dalībniekiem, iepazīstināti ar aktuālāko informāciju antidopinga jautājumos, kā arī tiks nosaukts Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas karognesējs atklāšanas ceremonijā.

 

Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, kanoe airēšanā un riteņbraukšanā, taču šajā reizē Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm.

 

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē