17.9 °C, 2.5 m/s, 71 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaJelgava paplašinās sadarbību ar Ruelmalmezonu
Jelgava paplašinās sadarbību ar Ruelmalmezonu
18/07/2017

Trešdien Jelgavā ierodas delegācija no sadraudzības pilsētas Francijā Ruelmalmezonas, un ceturtdien, 20.jūlijā, pulksten 16 pilsētas domē tiks parakstīts atjaunotais un paplašinātais abu pilsētu sadarbības līgums. Līgumu parakstīs abu pilsētu mēri – Andris Rāviņš un Patriks Oljē.

Vizītē Jelgavā ieradīsies arī Ruelmalmezonas mēra vietnieks starptautisko attiecību, sadraudzības pilsētu un tūrisma jautājumos Filips Trotens, mēra vietniece Vanessa Ohana un mēra uzņēmējdarbības padomniece Paskala Žiberte. Līguma parakstīšanas pasākumā piedalīsies arī Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona.

 

Abu pilsētu sadarbība aizsākās pirms desmit gadiem – 2007. gadā, un par kopīgajām jomām tika izraudzītas izglītība un metālapstrāde. Parakstot papildināto līgumu, pilsētas apņemsies sadarboties arī civilās aizsardzības, krīzes pārvaldības un pilsētas infrastruktūras pārraudzības, zinātnes, tehnoloģiju, kultūras, sporta, veselības aprūpes, cilvēkresursu un uzņēmējdarbības jomās.

 

Jāpiebilst, ka līdz šim abu pilsētu sadarbība visciešāk izvērtusies izglītības jomā, pedagogiem un audzēkņiem dodoties apmaiņas braucienos un apgūstot jaunas prasmes, metodes un iepazīstot citādāku pieeju. Visilgākā sadarbība izveidojusies starp Jelgavas Amatu vidusskolu un Ruelmalmezonas metālapstrādes skolu, ar kuras starpniecību mūsu skolas sadarbības loks paplašinājies, aptverot visas Amatu vidusskolā piedāvātās programmas, bet šogad sadarboties sāka arī abu pilsētu mākslas skolas. Desmit gadu laikā Francijā skolojušies 140 mūsu audzēkņi, savukārt Jelgavā – 116 viņu skolēni. Ceturtdien pēc līguma parakstīšanas augstie viesi dosies uz Svētās Trīsvienības baznīcas torni, kur atklās Jelgavas mākslas skolas audzēkņu radošo darbu izstādi. Visi audzēkņu darbi gleznoti šovasar Ruelmalmezonā mācību praksē.

 

Tāpat delegācija Jelgavā dosies ekskursijā pa pilsētu un apskatīs pili, smilšu skulptūru parku, kā arī apmeklēs Pašvaldības Operatīvās informācijas centru.

 

Pavisam Jelgavas pilsētai ir 15 sadraudzības pilsētas dažādas pasaules valstīs – Francijā, Itālijā, Krievijā, Brazīlijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Zviedrijā, Taivānā un Dānijā.

 

2.jpg

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē